NA 26. SJEDNICI

Kolegij gradonačelnika Tuzle: Hitno riješiti problem javnog linijskog prevoza

Konačna odluka o tome mogla bi biti donesena krajem ljeta ove godine

Sa jučerašnje sjednice. Printscreen

H. J. I.

5.1.2023

Na 26. sjednici Kolegija gradonačelnika Tuzle koja je održana jučer, prisutni su između ostalog razmatrali nacrt Odluke o uslovima i načinu organiziranja komunalnog linijskog prijevoza putnika na području grada Tuzle.

- Ova odluka je krucijalna za rješavanje problematike vezane za sistem javnog linijskog prevoza na području grada Tuzle. Kroz razgovore sa našim sugrađanima, došli smo do zaključka i u situaciju da u hitnu proceduru moramo staviti jednu ovakvu odluku. Ovim putem zahvaljujem se uposlenicima nadležne službe koji su vrijedno radili na izradi i tome da ona ugleda svjetlo dana. Odluka će biti spremna u formi nacrta i bit će upućena da bude razmatrana na narednoj sjednici Gradskog vijeća. Time ćemo učiniti prvi korak ka uređenju i rješavanju ove problematike, što pokazuje otvorenost gradske administracije i spremnost na komunikaciju sa građanima, tj. da smo spremni saslušati sve probleme građana i da kvalitetno odgovaramo u cilju njihovog daljeg rješavanja – izjavio je vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle Zijad Lugavić.

Svi materijali biti će upućeni Gradskom vijeću Tuzle na razmatranje i usvajanje, saopšteno je iz službi Grada Tuzle. Konačna odluka o tome mogla bi biti donesena krajem ljeta ove godine, shodno okončanju svih procedura koje su nametnute zakonom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.