VREMENSKA PROGNOZA

U BiH danas pretežno oblačno, kakvo vrijeme nas očekuje za vikend

Sve do 23. januara nestabilno vrijeme sa kišom u Hercegovini i u nižim područjima Bosne, i sa snijegom i susnježicom u planinama i pretplaninskim pred

Avaz

E. Ć.

13.1.2023

Od jutarnjih sati povećanje oblačnosti sa zapada će usloviti pretežno oblačno vrijeme. 

Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. Tokom noći na subotu u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg. 

Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 11°C.

U Sarajevu oblačno. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -1°C, a najviša dnevna oko 4°C.

Prognoza za petak, subotu i nedjelju. FHMZ

Sutra nas očekuju prolazne padavine većinom u jutarnjim satima. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima slabije padavine prije podne. 

U nizinama se očekuje kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu do 12°C.

Za nedjelju se prije podne po kotlinama u Bosni najavljuje magla i niska naoblaka. U drugom dijelu dana se očekuje jače naoblačenje. Vjetar slab južnog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 11°C.

Inače, početkom druge polovine januara 2023. godine pa sve do 23. januara nastavit će se nestabilno vrijeme sa kišom u Hercegovini i u nižim područjima Bosne, i sa snijegom i susnježicom u planinama i pretplaninskim predjelima.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.