DRŽAVNI PARLAMENTARAC

Muslić o produženom mandatu sinu Bisere Turković za "Avaz": Nisam upoznat s detaljima, ali svi moraju poštovati Ustav i zakone

Generalno treba voditi računa o interesima države BiH u svim postupcima, pa tako i vezano za zapošljavanje, kazao je

Facebook / Screenshot

S. Spahić

19.1.2023

Aliju Turkoviću, sinu ministrice vanjskih poslova Bisere Turković, trogodišnji mandat u DKP-u BiH u Kataru trebao je da istekne tek 17. oktobra ove godine, on je deset mjeseci ranije produžen. Turkoviću je novi mandat oficira za vezu u rangu savjetnika Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) potpisao direktor Osman Mehmedagić Osmica.

Albin Muslić, novoizabrani zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, kazao je za portal "Avaza" da nije upoznat s detaljima konkretnog slučaja, ali da je jasno da se mora sve odvijati u skladu sa zakonskim propisima.

Voditi računa o interesima države

- Želim da vjerujem da sve što se radi u institucijama vlasti BiH da je u skladu s pozitivnim zakonskim propisima i da je to temeljni pristup koji trebaju da poštuju svi, bez obzira o kome se radi, ko se i kako se zove i kako se preziva. Generalno treba voditi računa o interesima države BiH u svim postupcima, pa tako i vezano za zapošljavanje – kazao je Muslić za portal „Avaza“.


Ističe da kao pravnik ne bi davao unaprijed izjave vezano za konkretan slučaj prije nego vidi same dokumente.

Nema izuzetaka

Upitan, ukoliko se nakon okončanja formiranja vlasti, utvrdi da postoje sporne odluke, da li će to biti u fokusu nove vlasti, on je kazao:

- Preuzimanjem mandata u Parlamentarnoj skupštini BiH dali smo zakletvu da ćemo poštovati Ustav i sve zakone BiH i u skladu s tim, bez obzira o kome se radi, svi trebaju da poštuju važeće zakone BiH i tu nema nikakvih izuzetaka – zaključio je Muslić „Avaz“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.