BIVŠI PRIPADNIK ARMIJE

Supruga Huseina Mujanovića za "Avaz": Stigao je u Sarajevo

Stigli smo sinoć kasno navečer, rekla je Kastrat - Mujanović

Mujanović: Izašao iz zatvora jučer. Facebook

31.1.2023

Supruga bivšeg pripadnika Armije RBiH Huseina Mujanovića, koji je jučer izašao je iz zatvora u Beogradu, Mirsada Kastrat-Mujanović izjavila je da nije mogla vjerovati da je izašao dok se nisu sreli.

- Došao je kući. Stigli smo sinoć kasno navečer. U 17 sati je izašao iz pritvora, sačekali smo ga i stigao je sinoć oko 23 sata. U kući je. Nismo mogli vjerovati sve do onog momenta dok nismo vidjeli da je stigao, da je prešao granicu i ušao u državu – rekla je Kastrat - Mujanović.

Dodala je da je supruga sačekala u Zvorniku, kojeg ja advokat dovezao do Zvornika, nakon čega je supruga sa njim otišla kući. 

Nije svjestan

Upitali smo je kako se osjeća Husein, na šta je kazala da još uvijek nije svjestan da je u BiH.

- Još uvijek ni on ne može da dođe sebi. Još uvijek ne vjeruje. Nije četiri i po godine bio u Sarajevu i sve mu je drugačije. Prosto, nije još uvijek svjestan svega što se dogodilo i što se događa oko njega. Valjda će biti dobro – kazala je za portal "Avaza" Kastrat - Mujanović.

Smanjena kazna

Podsjećamo, Mujanović je u Srbiji osuđen za navodni ratni zločin, a njemu je nedavno Apelacioni sud u Beogradu smanjio prvostepenu kaznu sa deset na četiri i po godine zatvora. Mujanović je odležao četiri i po godine zatvora, na koliko je osuđen drugostepenom presudom.

Mujanović je uhapšen u julu 2018. godine na graničnom prijelazu između Srbije i Bosne i Hercegovine i od tada se nalazio u pritvoru. To znači da je praktično već i izdržao dosuđenu kaznu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.