"UZ DUŽNO POŠTOVANJE"

Haris Zahiragić za "Avaz": Vlast u FBiH se ne može formirati bez SDA

Ovo nije radi volje ili hira SDA, nego zbog izbornog rezultata, rekao je Zahiragić

Zahiragić: Gubitnik je država. Facebook

3.2.2023

Vlast u Federaciji BiH se ne može formirati bez SDA, ne radi volje ili hira SDA, nego radi izbornog rezultata, rekao je ovo za portal "Avaza", Haris Zahiragić, zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo.

Pobjeda na neposrednim izborima

Ističe da je uprkos pobjedi na neposrednim izborima, bilo moguće zaobići SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH prostim zbirom 10-tak stranaka.

- Međutim, nakon posrednih izbora za Dom naroda Parlamenta FBIH, koji je ključan za izbor izvršne vlasti, a u kojim je SDA odnijela potpunu pobjedu koja je rezultirala time da ima apsolutnu većinu u Klubu Bošnjaka, kao, uz dužno poštovanje svima, klubu koji predstavlja volju većinskog naroda, vlast se ne može ni teoretski formirati bez volje SDA - rekao je Zahiragić za portal "Avaza".

Osmorka odavno ne postoji

Naglašava da Osmorka kao takva odavno ne postoji.

- Samo "Trojka" to nikako da shvati, pa se nastavljaju ponižavati moleći međunarodnu zajednicu da ih nametne na vlast - kaže Zahiragić.

Na pitanje da li je SDP najveći gubitnik ovih izbora, Zahiragić ističe da je gubitnik država BiH.

- Ne mislim da je bilo ko gubitnik, osim države Bosne i Hercegovine i njenog suvereniteta, a koji predstavnici "Trojke" pokušavaju oduzeti od građana i prenijeti na svoje mentore, finansijere i šefove iz međunarodne zajednice.

Naravno, to Čović i Dodik vješto koriste, da za kratak period od te 5. kolone dobiju sve što nisu mogli dobiti posljednjih 7-8 godina - zaključio je Zahiragić za portal "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.