NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Sebijini respiratori od 626.000 maraka

Ni direktorica KCUS-a nije vjerovala Fadilu Novaliću

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

16.2.2023

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg lista u BiH, čitajte: Sebijini respiratori od 626.000 maraka.

Tri mjeseca nakon svjedočenja u Sudu BiH u predmetu protiv Fadila Novalića i drugih zbog afere „Respiratori“ Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a i supruga Bakira Izetbegovića, potpisala je odluku kojom ova zdravstvena ustanova kupuje devet respiratora po cijeni od 626.429 KM. Ni direktorica KCUS-a nije vjerovala Fadilu Novaliću.

Komentar dana pisao je Alen Bajramović: Koliko nas fali.

Nekoliko dana nakon zemljotresa Elmedin Konaković bio je tamo gdje je trebao biti – u Turskoj. Ovo je obećavajući početak mandata novog ministra koji je za dvije sedmice „pregazio“ Biseru Turković.

Uoči današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH za „Avaz“ govori potpredsjednik SDA Adil Osmanović. Pročitajte šta su njegova očekivanja od današnje sjednice.

Ličnost dana je Kingsli Koman: Srušio „svoje“.

Strane Globusa i danas su popunjene vijestima iz Turske. Još jedan tim spasilaca iz BiH stigao je u Tursku. Spasioci rade 24 sata dnevno u smjenama.

Da su djeca vojska najjača pokazuje primjer Benjamina Mehanovića, 12-godišnjaka iz Sarajeva, koji od subote prodaje čaj kako bi pomogao žrtvama zemljotresa u Turskoj i Siriji.

U današnjem printanom izdanju „Avaza“ pročitajte i reakciju Amera ef. Beće, koordinatora aktivnosti u džematu Rabrani. Inspekcija Neuma je svega dan nakon postavljanja munare uz adaptirani objekt Tucakovića džamije zatvorila ovo gradilište.

Reporter „Avaza“ prisustvovao je sahrani legendarnog Miroslava Ćire Blaževića u Zagrebu. Sve detalje, ukoliko ste jučer propustili, možete pročitati u današnjem broju.

Nihad Uk kandidat je za premijera Kantona Sarajevo. Pročitajte i njegovu prvu reakciju, te šta je kazao sada već bivši premijer Edin Forto.

Otkrivamo sve detalje dramatičnog hapšenja u naselju Otes. Sudski policajac pucao nakon što je napadnut. U drugom dijelu BiH nakon što je Kantonalni sud u Tuzli nepravomoćno osudio jednu od najopasnijih grupa, njen vođa Damir Mehić Bibi te Amir Lisičić dali su se u bijeg. Za njima je pokrenuta potraga.

Donosimo i ekskluzivni intervjuu. Senad Bašić nakon teške bolesti govori za „Avaz“.

- Nisam bio 40 dana na sceni – kaže nam Bašić, koji se dugo vremena nije oglašavao. Ostatak razgovora pročitajte u printanom izdanju.

Strane sporta najviše smo posvetili novom bh. reprezentativcu Benjaminu Tahiroviću. Kada je u pitanju naš mladi fudbaler iz rimskog kluba, on je već donio odluku da nastupa za BiH, što je potvrdio i Hadžibegić. S druge strane upitno je šta će biti s Denisom Huseinbašićem.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.