ZASTUPNIK SDP-A

Magazinović: Tegeltija je iznosio različite stavove o diferenciranoj stopi PDV-a

Zanima me da li će se zalagati za ukidanje poreza na doniranu hranu, ali i na pomjeranje roka plaćanja sa 10. na kraj mjeseca, kazao je

Saša Magazinović. Screenshot

23.2.2023

Na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za vrijeme postavljanja zastupničkih pitanja zastupnik Saša Magazinović (SDP) je pitao ministra finansija Zorana Tegeltiju kakav je njegov stav o uveđenju diferencirane stope PDV-a.

- To je na tragu prijedloga brojnih stranaka, među njima i SDP-a, a koji je već bio na Predstavničkom domu. Također me zanima da li će se zalagati za ukidanje poreza na doniranu hranu, ali i na pomjeranje roka plaćanja sa 10. na kraj mjeseca - rekao je Magazinović.

Kaže da mu je nejasan njegov stav, jer se kao ministar finansija RS zalagao za diferenciranu stopu, a da je kao državni ministar rekao da je uvijek poštovao stavove Upravnog odbora UIO, koji su protiv toga.

- U februaru 2022. dao je podršku Dodikovom prijedlogu o uvođenju diferencirane stope, a samo mjesec kasnije, kada smo ovdje usvojili, rekao je da je protiv. Obzirom da se bavim izmjenama važan mi je njegov stav.

Ministar Zoran Tegeltija nije bio prisutan na ovoj sjednici, obzirom da se termin poklapa sa sjednicom Vijeća ministara, pa nije bilo odgovora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.