AMBASADOR RUSIJE

Sramotna izjava Kalabuhovog: Ukrajince koriste kao topovsko meso

Znamo i da Zapad ima svoje ciljeve, a to je rat protiv Rusije, koji je sada postao hibridan i koriste svakakve metode, rekao je Kalabuhov

Kalabuhov: Glavni cilj specijalne vojne operacije je zaštita ruskog naroda. RTRS

A. Č. / RTRS

24.2.2023

Glavni cilj specijalne vojne operacije je zaštita ruskog naroda i oslobađanje stanovništva Donbasa, rekao je u intervjuu za RTRS ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov, povodom godišnjice početka specijalne operacije u Ukrajini.

Vode kombinovani rat

- Ukrajince koriste kao topovsko meso. Oni protiv nas vode kombinovani rat, a mi ćemo ostvarivati svoje ciljeve i za nas nije bitno ko je na drugoj strani - rekao je Kalabuhov.

On ističe da je jedan od ostalih ciljeva modernizacija Rusije, pravljenje takvih metoda i mehanizama da njena privreda radi bolje, da ljudi rade i žive bolje.

Multipolarni svijet

- To je kreiranje novog multipolarnog svijeta koji bi imao sigurnost, dobrobit, u kojoj bi svaka država bila ravnopravna. Ali znamo i da Zapad ima svoje ciljeve, a to je rat protiv Rusije, koji je sada postao hibridan i koriste svakakve metode, testiraju svoja naoružanja tamo. Njihov cilj je strateški poraz Rusije i oni se bore upravo protiv ruke civilizacije u cjelini - rekao je Kalabuhov.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.