NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Ko sve kupuje bh. oružje

Učešće namjenske industrije u ukupnom izvozu BiH iznosi oko 1,5 posto

Naslovnica dvobroja "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

4.3.2023

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Ko sve kupuje bh. oružje.

Izvoz veći od 314 miliona KM. Učešće namjenske industrije u ukupnom izvozu BiH iznosi oko 1,5 posto. Više za 33,5 miliona KM u odnosu na 2021. godinu.

Zakazana vanredna sjednica Senata. Sebija u ponedjeljak ostaje bez akademskog zvanja? Komisija poslala prijedlog da se poništi diploma. Direktorica KCUS-a na TV-u pokazala indeks, ali ne i diplomu i uvjerenje o položenim ispitima, koje očito nema.

Dva dana prije formalne smjene u OSA-i: Koje dokumente je uništio Osmica? Pokušava li Mehmedagić prikriti kriminalne aktivnosti koje je provodio na čelu OSA-e.

Odlučeno na sjednici VSTV-a: Imenovani novi tužioci i sudije. Na dužnost u pravosudnim institucijama stupit će 3. aprila.

Komentar dana napisao je Fadil Mandal: U tom grmu leže Željko i Bakir.

Milorad Dodik onemogućava bh. građanima da putuju s ličnim kartama: Nove blokade evropskog puta. Predsjednik RS direktno je rekao da će odbiti sporazum zbog Kosova. Albanija, Crna Gora, Kosovo i Srbija razmatrali istovremeno, kao paket sporazuma o mobilnosti, koji je i potpisan.

Poslodavci i SSSBiH traže da se tačka uvrsti na dnevni red: Hoće li radnicima biti više plaće. Mi smo razgovarali s predstavnicima svih parlamentarnih stranaka i dobili uvjeravanja da su ovo dobri prijedlozi, kazao je Nenadić.

Iz Delegacije EU u BiH za „Avaz“: Suzdržati se od poteza suprotnih odlukama Ustavnog suda. Pitanja državne i vojne imovine moraju biti riješena u potpunosti u skladu s odlukama Ustavnog suda BiH.

Sud Ričarda Aleksa Mardoa proglasio krivim za ubistvo supruge i sina: Mračni zločini uglednog američkog advokata. Iako je tvrdio da nije kriv za ubistva, priznao je da je lagao o svom alibiju i počinjenom finansijskom kriminalu.

Bh. dizajnerica Belma Hukeljić komentirala stajlinge političara "u žiži": Ko nosi "tuđe odijelo", a koga oblači supruga? Izabrala fotografije Konakovića,Karić, Bećirovića i bračnog para Izetbegović l Nikoga ne vidim, naprimjer, u nekom bordo odijelu, koje je klasika, a nije pretjerano, navela je Hukeljić.

Sabina Talović, magistar produkt dizajna i dizajnerica u studiju ID Interiors + Design: Kuhinja je simbol toplog doma. Savremeni kućanski uređaji imaju opcije za inteligentno upravljanje preko pametnog telefona ili pomoću tehnologije za automatsko pokretanje.

Studenti državnog i privatnog fakulteta o razlikama tokom studija: Do diplome se dolazi radom i trudom. Razlog upisa na privatni fakultet jeste to što uglavnom nude bolje programe i smjerove, navodi Smajić.

Gradonačelnica i NUBBiH ne mogu da se dogovore: Ko ima pravo na Vijećnicu? Ovo je najveći napad na ovu instituciju, naveli su iz Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH.

Osuđenik Elvis Pašalić poslao pismo iz KPZ-a: Sretan sam u zeničkom zatvoru. Osuđen na 12 godina zatvora za organizirani kriminal i razbojništvo u kojem je ubijen starac u Kiseljaku.

Održana 11. tradicionalna „Grahijada“: Miris ukusnog graha širio se Sprečkim poljem. Grah Esada Delića Eske iz ekipe „Drafnići“ proglašen najboljim, drugo mjesto osvojila je ekipa „Nad pločom“, a treće ekipa „Kojme i Boško“.

Studen Holding u utorak polaže kamen temeljac: Distrikt Brčko dobiva prvu poslovnu zonu. Studen Grupa je 2019. predstavila poslovnu inicijativu u vrijednosti od čak 500 miliona KM koja će omogućiti potpuni rast i razvoj poslovnog ambijenta.

Čista opasnost za oralno zdravlje: Kokice, slatki napici, sjemenke mogu uzrokovati karijes. Led je jednostavno pretvrd za zubnu caklinu.

Drama u uglednom pariškom klubu se nastavlja: Hakimi ne smije van zemlje, slijedi li zatvor. Nakon što je pokrenuta istraga, jučer je došla informacija i da je optužen. I predsjednik PSG-a pod istragom za drugo krivično djelo.

Željezničar na Grbavici dočekuju Slobodu: Opravdati ulogu favorita. U timu kluba s Grbavice neće biti dva važna igrača.

Sarajevo u nedjelju gostuje na Pecari: Standardni prvotimac nije spreman za nastup. Bordo tim će u Širokom Brijegu imati veliku podršku s tribina.

Četiri kandidata za generalnog sekretara: Bitka za fotelju u NSBiH. Procedura izbora generalnog sekretara uvijek je prijedlog predsjednika Saveza prema Izvršnom odboru – rekao nam je Čolpa.

U vikend broju „Dnevnog avaza“ donosimo i prilog „Panorama“, gdje izdvajamo: Zvijezde – licem u lice, intervju sa Svjetlanom Bojković i Boškom Jakšićem...

Printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.