SARAJEVO

Vilić primio u posjetu ambasadora Kraljevine Nizozemske u BiH Jana Voltmansa

Ambasador je pokazao veliko interesovanje za rad Direkcije, posebno za osiguranje VIP osoba i objekata

Jan Voltmans i Mirsad Vilić. DKPT

H. J. I.

19.4.2023

Ambasador Kraljevine Nizozemske u BiH, Jan Voltmans (Waltmans), posjetio je danas Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH, kojom prilikom je razgovarao s direktorom Direkcije Mirsadom Vilićem.

Direktor Vilić je upoznao ambasadora sa zakonskim nadležnostima Direkcije, te ostvarenim rezultatima u prethodnom periodu. Posebno je naglasio poslove koji se realizuju u okviru osiguranja VIP osoba i diplomatsko konzularnih predstavništava, kao i stalno i kontinuirano jačanje komunikacije i saradnje kako s agencijama za provođenje zakona u BiH tako i sa međunarodnim partnerima, koja se realizuje kroz međunarodnu operativnu policijsku saradnju (INTERPOL, EUROPOL i SELEC).

Sa današnjeg sastanka. DKPT

Ambasador je pokazao veliko interesovanje za rad Direkcije, posebno za osiguranje VIP osoba i objekata, te osiguranje stranih delegacija tokom njihovog boravka u Bosni i Hercegovini. Ovom prilikom je pohvalio rad službenika Direkcije koji obavljaju poslove osiguranja Ambasade K. Nizozemske, te je izrazio uvjerenje da će se dosadašnja saradnja nastaviti odvijati profesionalno i uspješno u narednom periodu.

Sagovornici su se saglasili da je od posebne važnosti kontinuirano obučavanje policijskih službenika u skladu sa sigurnosnim izazovima, a uzimajući u obzir poštivanje ljudskih prava i demokratskih principa.      

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.