REAKCIJA NA TEKST KLIKSA

Odgovor Denisa Bećirovića: Zašto niste objavili ovakav tekst kada je Željko Komšić posjetio Tursku, Norvešku, Austriju...

Istina i činjenice su uvijek jače od neistina i obmana, navode u saopćenju u kojem je odgovor na tekst objavljen na sarajevskom portalu

Sa sastanka u Zagrebu. Predsjedništvo BiH

H. J. I.

13.5.2023

Povodom tendencioznog teksta objavljenog na portalu Kliks 13.5.2023. godine u kojem se iznose neutemeljene ocjene o radnoj posjeti člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića Republici Hrvatskoj, oglasili su se iz njegovog kabineta, te su naveli da su "dužni postaviti nekoliko principijelnih pitanja".

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti. 

- Zašto niste objavili ovakav tekst kada je predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović posjetila Zagreb bez prisustva druga dva člana Predsjedništva BiH?

Posjete Komšića Turskoj, Norveškoj, Austriji...

- Zašto niste objavili ovakav tekst kada je član Predsjedništva BiH Željko Komšić posjetio Tursku, Norvešku, Austriju… bez prisustva druga dva člana Predsjedništva BiH?

- Zašto niste objavili ovakav tekst kada su bezbroj puta članovi Predsjedništva BiH u ovom, kao i u prethodnim sazivima, posjećivali susjedne i druge države bez prisustva druga dva člana Predsjedništva BiH?

- Zašto niste objavili ovakav tekst kada se predsjednik SDA Bakir Izetbegović sastao 2021. godine u Zagrebu sa predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem?

Jačanje ekonomske i drugih vidova saradnje

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović je u Zagrebu otvoreno i direktno govorio o potrebi jačanja ekonomske i drugih vidova saradnje države Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske naglašavajući da se ona mora bazirati na sljedećim principima:

- poštivanja suverene jednakosti dvije države,

- ravnopravnosti dvije države,

- nemiješanja u unutrašnja pitanja,

- uvažavanja principa miroljubive i dobrosusjedske saradnje,

- poštivanja vladavine prava u svim aspektima odnosa s regionalnim partnerima, uz poštovanje obostranih interesa,

- otvorenosti u međudržavnoj komunikaciji.

Istina i činjenice su uvijek jače od neistina i obmana, navode u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.