STANJE NA CESTAMA

BIHAMK: Na pojedinim dionicama saobraćaj potpuno obustavljen zbog izlijevanja vode na kolovoz

Iz istog razloga (voda na kolovozu) otežano, jednom trakom saobraća se na putevima na širem području Kulen Vakufa

Otežano, jednom trakom, zbog klizišta saobraća se na regionalnom putu Razboj-Rudanka. Printscreen

H. J. I.

17.5.2023

Zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Bihać-Srbljani (Kostela). Vozila mogu saobraćati preko Gate i Ćoralića. Iz istog razloga (voda na kolovozu) otežano, jednom trakom saobraća se na putevima na širem području Kulen Vakufa (Kulen Vakuf-Martin Brod, Orašac-Ćelije i Kulen Vakuf-Klisa). Otežano, jednom trakom, zbog klizišta saobraća se na regionalnom putu Razboj-Rudanka, na lokalitetu prevoja Ljeskove vode, navode iz BIHAMK-a.

I u ostalim krajevima saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona i klizišta. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Aktuelni radovi

Zbog redovnog servisiranja tunela Grab, 25.Novembar i Vis za saobraćaj je zatvarena dionica autoputa A-1 smjer Tarčin-Lepenica. Saobraća se dvosmjerno, desnom stranom autoputa, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići) i Bihać-Kamenica.

Stanje na GP

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.