U CRNOJ GORI

Potpisan Memorandum o saradnji tužilaštava zapadnog Balkana u oblasti odnosa s javnošću

Aktivnosti jačanja regionalne i međunarodne saradnje definirane su u prioritetima Komunikacijske strategije Tužilaštva BiH

Sa potpisivanja  - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
A. O.

17.5.2023

Zvaničnici tužilačkih institucija iz zemalja regiona zapadnog Balkana, na dvodnevnoj konferenciji u Igalu, u Crnoj Gori, potpisali su Memorandum o saradnji u oblasti odnosa s javnošću. Aktivnosti su realizirane u okviru projekta Borba protiv organiziranog kriminala na Zapadnom Balkanu IPA 2019. uz podršku projekta GIZ.

Olakšanje komunikacije

Memorandum će olakšati komunikaciju i saradnju odjela za odnose s javnošću i medijima u tužilaštvima regiona i informiranje javnosti i medija o aktivnostima u kojima se realizira međunarodna saradnja agencija za provedbu zakona, u dvije ili više zemalja regiona.

Aktivnosti jačanja regionalne i međunarodne saradnje, definirane su u prioritetima Komunikacijske strategije Tužilaštva BiH, a kao predstavnici Tužilaštva na konferenciji su učestvovali zamjenik glavnog tužioca Ismet Šuškić i rukovodilac Odjela za odnose s javnošću, Boris Grubešić.

Zajedničke operacije 

U prezentacijama u radnom dijelu konferencije, istaknuto je da Tužilaštvo BiH, učestvuje u većem broju aktivnosti međunarodne saradnje tužilačkih institucija, te da je u 2022. godini, provedeno više zajedničkih operacija u borbi protiv organiziranog kriminala s tužilačkim institucijama iz zemalja regiona, EU i cijelog svijeta.

Iz Bosne i Hercegovine, na konferenciji su učestvovali predstavnici Tužilaštva BiH, Republičkog javnog tužilaštva RS, Federalnog tužilaštva FBiH i Tužilaštva Brčko Distrikta, kao i predstavnici tužilaštava iz Crne Gore, Srbije, Makedonije, Slovenije i Albanije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.