STATUS NA FACEBOOKU

SDA Centar: Skaka je došao dobrovoljno s drugog kontinenta, čemu treniranje strogoće nad njim u Sarajevu, on je ambasador

Mi u SDA Centar se beskompromisno i kontinuirano zalažemo za pravnu državu i sankcije za svakog pojedinca, navode iz OO SDA

Abdulah Skaka. N. Šaljić / Avaz

A. O.

25.5.2023

Općinski odbor SDA Centar oglasio se povodom hapšenja aktuelnog ambasadora BiH u Kataru i bivšeg gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake (SDA).

Njihov status prenosimo u cijelosti:

- SDA Centar: Skaka je dobrovoljno došao sa drugog kontinenta, čemu treniranje strogoće nad njim u Sarajevu.

Neprimjerenim i apsolutno nepotrebnim smatramo da se ambasador Abdulah Skaka, koji je na poziv Tužilaštva slobodnom voljom u Bosnu i Hercegovinu došao iz Katara - dakle s drugog kontinenta, nakon toga u Sarajevu između dvije zgrade udaljenosti svega nekoliko kilometara sprovodi sa lisicama na leđima i okružen specijalcima kao da se radi o opasnom kriminalcu, ubici i osobi koja će pokušati pobjeći ili počiniti nasilje, a ne o ambasadoru države Bosne i Hercegovine.

Bezrezervno podržavajući svaki korak u borbi protiv kriminala u našem društvu ne možemo da se otmemo dojmu da je privođenje bivšeg gradonačelnika Sarajeva i aktuelnog ambasadora Bosne i Hercegovine u Kataru imalo elemente predstave za javnost, a sam tajming i raspored posljednih hapšenja uz tradicionalni izostanak ikakvih akcija radi ogromnog kriminala u entitetu RS, zapadnoj Hercegovini ili među članovima vlasti iz trojke baca sjenu na cijeli proces i budi sumnju da se radi o određenom političkom uplivu u sudstvo i nastavku jednosmjernog djelovanja tužilaštava u Bosni i Hercegovini.


Objava Općinskog odbora. Printscreen

Mi u SDA Centar se beskompromisno i kontinuirano zalažemo za pravnu državu i sankcije za svakog pojedinca kojem se utvrdi odgovornost. Istovremeno smo stava da pravljenje političkih predstava od sudskih procesa i kreiranje slike bilo čije krivnje unaprijed nije u službi prava i pravednosti. Posebno zabrinjava činjenica da se prepoznaje obrazac selektivne pravde koja je jednako opasna kao i nepravda. Stoga, pozivamo tužilaštva na potpunu, široku i beskompromisnu borbu protiv kriminala u cijeloj Bosni i Hercegovini bez obzira na teritorijalnu, stanačku ili nacionalnu odrednicu. U protivnom, neće doći do nužnog oporavka a samim tim i progresa našeg društva – poručili su na Facebooku.

Podsjetimo, Skaka je uhapšen u okviru akcije "Vizionar" zbog zloupotrebe položaja i drugih krivičnih djela. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.