ODGOVORIO NA OPTUŽBE

Mandić: Mene optužujete da sam pijanica, a Muminović pred maloljetnicima toči alkohol

Ovo je samo jedan od razloga zašto ne dam opštinski novac za ovakve neprimjerene aktivnosti – napisao je Mandić

Avaz

D. H.

23.8.2023

Nakon što je vijećnik u Općinskom vijeću Centar Dženan Muminović iznio niz optužbi na račun načelnika Srđana Mandića, između ostalog i da je pomoć u organizaciji turnira FIS gol uslovio stvarima zbog kojih je, kako je kazao, podnio prijavu Uredu za borbu protiv korupcije KS, oglasio se načelnik Mandić.

Mandić je na svojoj Facebook stranici, obraćajući se direktno NiP Centar, objavio da je, između ostalog, na turniru pred maloljetnicima točen alkohol.

- Dok mene lažno optužujete da sam pijanica, ne smeta vam kada vaš neformalni vođa, za čiji turnir ste bili spremni ugroziti donošenje budžeta, toči i promoviše alkohol u prisustvu maloljetnih sportista, naše zlatne djece. Ovo je samo jedan od razloga zašto ne dam opštinski novac za ovakve neprimjerene aktivnosti – napisao je Mandić.

Načelnik Centra istakao je kako je Muminović gotovinom uplatio termine i bez dozvole unio reklamni materijal i točionik za alkohol, iako kućni red CSR-a izričito to zabranjuje.

- Također, neovlašetno koristi i baner Općine Centar. Cijeli slučaj je prijavljen nadležnim kantonalnim inspekcijama. A vi i dalje iznosite laži i uvrede na moj račun. Za svaku sam spreman da vas demantujem. Na obraz vam. Idemo dalje – poručio je Mandić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.