VLADA FEDERACIJE BIH

Za sufinansiranje sajamskih manifestacija u Tešnju, Gradačcu i Gračanici 50.000 maraka

Sajamske manifestacije imaju veliki značaj za razvoj cjelokupne privrede

Za sufinanciranje sajamskih manifestacija u Tešnju, Gradačcu i Gračanici 50.000 maraka. Fena

FENA

31.8.2023

Na prijedlog Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, Vlada Federacije BiH prihvatila je Informaciju o zahtjevima za sufinansiranje sajamskih manifestacija, i to 17. ''Međunarodnog sajma privrede Tešanj BiH 2023'', zatim 50. ''Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive 2023'' Gradačac, kao i 12. ''Međunarodnog sajma privrede GRAPOSEXPO 2023'' Gračanica.

Zaključkom je dano zaduženje da ovo federalno ministarstvo u okviru prijedloga Programa o utrošku sredstava dostavi Vladi i prijedloge sufinansiranja ovih sajamskih manifestacija, i to iznos od 30.000 maraka za Sajam privrede u Tešnju, te po 10.000 maraka za Sajam šljive u Gradačcu i Sajam privrede u Gračanici, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

S ciljem finansijske podrške spomenutim sajmovima, Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta u Informaciji se izjasnilo da ima mogućnost da izdvoji ova sredstva.

Kako je istaknuto, sajamske manifestacije imaju veliki značaj za razvoj cjelokupnog gospodarstva, te su mjesto povezivanja poduzetnika, osiguranja novih tržišta, porasta gospodarskih investicija, kao i mogućnosti privlačenja domaćih i stranih investicija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.