PROPAO POKUŠAJ POVRATKA

Sud odbio Jakića, Bašić ostaje direktor Agencije za upravljanje oduzetom imovinom FBiH

Sud je na isti način odbio i nekoliko smijenjenih direktora preduzeća kojima upravlja Agencija, a koje je Bašić smijenio nakon što je imenovan

Jakić i Bašić: Odbijena privremena mjera. Avaz

S. M.

2.10.2023

Općinski sud u Sarajevu odbio je prijedlog za određivanje privremene mjere osiguranja kojom je smijenjeni direktor Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom Vinko Jakić pokušao ostati u fotelji.

Kako saznajemo, Sud je obio mogućnost da se Jakić vrati na poziciju, što potvrđuje da zakonitost odluke Federalne vlade, koja je na poziciju v.d. direktora imenovala Emira Bašića.

Također, prema našim informacijama, Sud je na isti način odbio i nekoliko smijenjenih direktora preduzeća kojima upravlja Agencija, a koje je Bašić smijenio nakon što je imenovan na poziciju.

Kako je i praksa, sudski proces nastavit će se redovnim putem, a ako je suditi prema odluci o privremenoj mjeri, Jakićev zahtjev bit će u potpunosti odbijen.

Inače, Agenciju za upravljanje imovinom federalni premijer Nermin Nikšić nedavno je označio kao jedan od primjera institucije u kojoj se nezakonito radilo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.