TREĆI ENTITET

Mašić o Ljubićevoj izjavi: Okačite “treći” mačku o rep

Zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, Damir Mašić, oštro je reagovao na izjavu predsjednik Glavnog savjeta HNS-a Bože Ljubića

Damir Mašić. Fena

N. Č.

3.10.2023

Zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), Damir Mašić, reagovao je na izjavu predsjednik Glavnog savjeta Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Boža Ljubića ko je izjavio da se nije odustalo od zaključka iz prošle godine o formiranju trećeg entiteta u BiH, ali da sada nije momenat za to. Mašiž je iznio oštre stavove o ideji "trećeg entiteta". U svojoj izjavi na društvenoj mreži X, Mašić je jasno izrazio sumnju u izvedivost ovog koncepta te tvrdi da se ništa nije promijenilo do sada.

- Gospodine Ljubić, od tog vašeg 'trećeg entiteta' neće biti ništa kao što nije bilo ni do sada. Neće biti ni instaliranja vaših ljudi na pozicije s kojih bi vam mogli pomagati sutra u tom naumu, isto kao što nije bilo ni do sada. Okačite 'treći' mačku o rep," -  napisao je Mašić u svojoj objavi na društvenoj mreži.


Mašić je također izrazio skepsu prema mogućem ostvarivanju ovog političkog cilja te uputio kritike prema onima koji zagovaraju "treći entitet". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.