BEZ EVAKUACIJSKIH LETOVA

Državljani BiH mogu napustiti Izrael s aerodroma Ben Gurion: Otvoren je saobraćaj, ali se neki letovi otkazuju

Ambasada BiH do daljnjeg ne preporučuje putovanje u Izrael

Aerodrom u Tel Avivu. AP Photo/Ariel Schalit, File

S. S.

12.10.2023

Ambasada od početka sukoba u Pojasu Gaze nije zaprimila ni jednu informaciju o povrijeđenim ili eventualno stradalim građanima BiH, prenosi iz Ministarstva vanjskih poslova BiH za "Avaz".

- Jučer je bilo nekoliko poziva naših građana koji imaju dvojno državljanstvo. U ovom trenutku niko iz našeg regiona ​ne organizuje evakuacijske letove. Postoji opcija komercijalnih letova ukoliko se neko odluči da napusti Izrael da Ambasada asistira.

Naša državljanka koja je kontaktirala Ambasadu kasno preksinoć odletjela je avionom EL ALa za Veneciju. Javila se i zahvalila na svim informacijama koje su joj pružene, a koje su joj pomogle da bezbjedno napusti Izrael. Ambasada je za nju i njeno dijete bila obezbijedila smještaj. S obzirom na to da naši građani nemaju obavezu da se javljaju Ambasadi, mi nemamo informaciju koliko ih ima u Izraelu. U svakom slučaju spremni smo da pomognemo svima u skladu s našim mogućnostima.

Aerodrom Ben Gurion je otvoren za saobraćaj, ali sve više kompanija otkazuje letove. Tokom jučerašnjeg dana više puta je oglašavana uzbuna u Tel Avivu. Noćas i jutros je mirno. Ambasada BiH do daljnjeg ne preporučuje putovanje u Izrael - navode.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.