BH. PUTOPISAC

Dacešin: Zovu me iz ministarstva i kažu da sam dobio diplomatski pasoš, hvala ministru Konakoviću

Neizmjerno sam ponosan biti nosilac pasoša u kojem piše da sam promoter svoje zemlje, kakva je to samo čast - napisao je Dacešin

Robert Dacešin. Facebook

D. H.

3.11.2023

Najpopularniji bosanskohercegovački avanturist i putopisac Robert Dacešin poznat po sjajnoj promociji naše zemlje, zahvaljujući ministru vanjskih poslova BiH Elmedinu Konakoviću dobio je diplomatski pasoš BiH, što je objavio na društvenim mrežama.

- Jednog najobičnijeg jutra ovog avgusta, čini mi se da je bio petak, vozimo se ka Makedoniji da snimamo nova videa i odmorimo. Dug put, ali uživamo, razgledamo okolinu, vrijeme je fino, družimo se i slušamo muziku. Kad odjednom, zvoni telefon, nepoznat broj. Javljam se i imam šta da čujem!

“Dobro jutro, je li gospodin Dacešin?”

“Jeste, ja sam.”

“Zovem vas iz kabineta ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, da vas obavijestim da je ministar Konaković donio odluku da vam se dodijeli diplomatski pasoš zbog izvanredne i nesebične promocije naše zemlje, ne samo u regionu već i širom svijeta gdje putujete. Čestitam!”

Ček, štaa??? Diplomatski pasoš?! Odmah mi kroz glavu prolaze putovanja zemljama gdje je tako teško dobiti vize a imam ogromnu želju da tamo putujem.

Kad sam se zahvalio, završio poziv i došao sebi, shvatio sam zapravo šta se desilo. Ministar mi je po diskrecionom pravu odlučio dati diplomatski pasoš, jer je prepoznao moj rad i zalaganje u promociji naše zemlje. Kakvo priznanje. Neizmjerno sam ponosan biti nosilac pasoša u kojem piše da sam promoter svoje zemlje, kakva je to samo čast!

Iako je nezahvalno govoriti o sebi, ja volim da to rade drugi i moja djela, opet moram reći da sve što radim radim iz duše i jer zaista volim svoju zemlju. Nikada ništa nisam radio iz interesa, u većini slučajeva nisam imao ni podršku, ali imao sam volju i želju. Izgleda da se rad i trud zaista nekad negdje prepozna - podijelio na Facebooku Dacešin svoje iskustvo.

https://youtu.be/9Kh61Idl8_4?si=VqtGNbcALG1Qyj1p
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.