NASELJE OTOKA

Direktor KJKP Tržnice Jasmin Terović za "Avaz": U požaru nema povrijeđenih, šteta će biti milionska

Ono što znamo je da je došlo do eksplozije, a šta ju je uzrokovalo mi ne znamo, kazao je Terović

Terović: Većinom je tu zaposlena boračka populacija. Avaz

5.11.2023

U sarajevskom naselju Otoka u popodnevnim satima došlo je do požara velikih razmjera na otvorenoj pijaci "Kvadrant".

Direktor KJKP Tržnice-Pijace Jasmin Terović za portal "Avaza" je kazao da je po dojavi požara odmah reagirao njihov uposlenik i počeo gasiti vatru. Međutim kako se požar brzo širio pozvali su vatrogasce.

- Šta je pravi uzrok požara ne znamo. Ono što je sigurno jeste da ćemo mi to po sistemu elektronske zaštite znati u kojem boksu je krenuo požar. Još uvijek ne znamo šta je, da li je uzrok neka plinska boca ili nešto drugo. Ono što znamo je da je došlo do eksplozije, a šta ju je uzrokovalo mi ne znamo, niti naši uposlenici koji su bili tu – kazao je Terović.

Dodao je i kako se požar širi velikom brzinom obzirom da svi boksevi vezani i da se u njima nalazi tekstilna roba.

- Vrlo je teško to ugasiti. Čini mi se da je šest vatrogasnih vozila na terenu i koliko se bude moglo zaustaviti probat će se, ali se širi veoma brzo. Šteta je ogromna, milionska. Kako na samoj tržnici tako i na imovini odnosno robi koje su vlasnici naši korisnici – istakao je Terović.

Potvrdio nam je da za sada nema povrijeđenih.

- Niko se nije javio da je povrijeđen. Čim je došlo do eksplozije i izbijanja požara svi su se razbježali, osim naših radnika koji su pristupili gašenju požara.

Nadam se da ćemo nakon svega ovoga brzo opet uspjeti staviti pijacu u funkciju uz pomoć vlade i svih korisnika, da se nađu neka rješenja jer zaista je velika šteta i samog preduzeća, a i korisnika. Većinom je tu zaposlena boračka populacija. To je ljudima jedini izvor prihoda - zaključio je Terović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.