UZ SAGLASNOST VLADE FBIH

Dugogodišnji član SDP-a Besim Belegić imenovan za v.d. direktora Privrednog društva BNT-TMiH Novi Travnik

Na lokalnim izborima 2016. godine bio je SDP-ov kandidat za načelnika Novog Travnika, ali nije uspio osvojiti mandat

Belegić: Obavlja funkciju predsjednika novotravničkog SDP-a. Notra.ba

Z. K.

16.11.2023

Besima Belegića, uz prethodnu saglasnost Vlade Federacije BiH, Nadzorni odbor Privrednog društva BNT – Tvornice mašina i hidraulike d.d. Novi Travnik imenovao je na poziciju vršioca dužnosti direktora Privrednog društva BNT-TMiH Novi Travnik.

Učenik generacije

Belegić je rođen 10. novembra 1980. godine u selu Reput, Općina Novi Travnik.

Osnovnu školu je završio u Opari, a srednju ekonomsku školu u Travniku. I osnovnu i srednju školu završio je kao učenik generacije.

Godine 1999., upisuje Ekonomski fakultet u Sarajevu i završava ga u julu 2003. godine. Od augusta 2003. godine uposlenik je u preduzeću BNT-TMiH. U tom periodu obavljao je različite poslove: finansije, komercijala uvoz-izvoz, izvršni direktor za ekonomske poslove, te rukovodilac računovodstva, prenio je portal Centralna.ba.

Nije osvojio mandat

Na lokalnim izborima 2016. godine bio je SDP-ov kandidat za načelnika Novog Travnika, ali nije uspio osvojiti mandat. Neuspješnu izbornu utrku imao je i u oktobru prošle godine kada je bio SDP-ov kandidat za Skupštinu Srednjobosnaskog kantona. Trenutno obavlja funkciju predsjednika novotravničkog SDP-a. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.