DOBRE VIJESTI

Terović: Radi se na tome da pijaca Kvadrant bude uspostavljena najdalje do kraja godine

Privodi se kraju idejno rješenje, vrši se reparacija postojećih boksova i provode sve ostale mjere koje trabaju biti provedene

Direktor KJKP Tržnice-pijace Sarajevo Jasmin Terović. Fena

FENA

28.11.2023

Teren na pijaci Kvadrant u sarajevskom naselju Otoka, na kojoj je 5. novembra izbio požar koji je uništio boksove i robu zakupaca, očišćen je. Privodi se kraju idejno rješenje, vrši se reparacija postojećih boksova i provode sve ostale mjere koje trabaju biti provedene - potvrdio je Feni direktor KJKP Tržnice-pijace Sarajevo Jasmin Terović.

Dodao je da je na pijaci trenutno oko 60-70 štandova koji su bili tu.

- Mi radimo svakodnevno na rekonstrukciji postojećih boksova. Pomalo dovlačimo i sa ostalih pijaca boksove, ali još uvijek čekamo idejno rješenje i shodno njemu ćemo početi polako uspostavljati pijacu - kazao je Terović.

Po njegovim riječima, štandovi će se redati po idejnom projektu, te se čeka da projektantska kuća dostavi projekt u skladu sa propisima.

Što se tiče finansijske pomoći za zakupce, kako je kazao Terović, ovih dana će Kanton i Grad Sarajevo izaći sa jednim javnim pozivom.

- S Kantonom se razgovora za sljedeću godinu da im se da neko oslobađanje kirije šest mjeseci. Ministarstvo privrede radi na usaglašavanju teksta javnog poziva - kazao je Terović.

Naglasio je da se sve radi na tome da najdalje do kraja godine bude uspostavljena pijaca.

- Očekujemo da ćemo u konačnici imati funkcionalnu pijacu u što kraćem roku, ali ne zavisi sve od nas - kazao je Terović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.