ČEGA SE PREPAO

Izborni kradljivac Kljako izbjegao susret s urednikom "Avaza", njegov advokat tražio izuzeće sutkinje

Zanimljivo je da je Kljakin advokat odbio potpisati zapisnik sa sudskog ročišta prije zahtjeva za izuzeće jer je tvrdio da ročište nije tonski snimano

Kljako: Nije se pojavio na ročištu. Avaz

E. T.

4.4.2024

U Općinskom sudu u Mostaru jutros je održano ročište po tužbi Anela Kljake, izbornog kradljivca iz Konjica, koji je tužio "Avaz" zbog saopćenja u kojem se navodi da je izbačen iz SBB-a zbog izborne krađe, a što je utvrdila Centralna izborna komisija (CIK).

No, Kljako se jutros nije pojavio na sudskom ročištu iako je tužio urednika "Avaza" Miralema Aščića zbog prenošenja ove informacije na portalu "Dnevnog avaza".

Odbijen zahtjev

Ne znamo čega se izborni kradljivac, koji je nabijen nogom iz SBB-a, prepao, ali je njegov advokat Milanko Krčum tražio izuzeće postupajuće sutkinje Milice Bošković.

Nervozni advokat kojem je sutkinja zabranila da postavi pitanje u kojem se umjesto preciznih odgovora traži da svjedok Aščić da mišljenje o tome šta je mislio CIK. Izrevoltiran takvim zahtjevom sutkinje zatražio je njeno izuzeće.

Zbog toga je ročište bilo prekinuto na dva sata, kako bi predsjednik Općinskog suda u Mostaru odlučio o ovom zahtjevu.

Međutim, zahtjev Kljakinog advokata je odbijen, a ročište je nastavljeno.

Zanimljivo je da je Kljakin advokat odbio potpisati zapisnik sa sudskog ročišta prije zahtjeva za izuzeće jer je tvrdio da ročište nije tonski snimano. Iako je dobro upoznat s informacijom da se takva sudska ročišta tonski ne snimaju, nego da se obavlja zapisnik koji na kraju stranke i potpisuju.

Utvrđena krađa

Očigledno svjestan da mu nisu odgovarali odgovori na pitanja koje je davao svjedok Aščić, Kljakin advokat je tražio izuzeće zbog, kako je rekao, pristrasnosti sutkinje u postupku.

Kada je glavna rasprava nastavljena, Kljakin advokat poslije jednog pitanja o tome da li su objavljena i druga imena osoba za koje je CIK tvrdio da su učestvovala u izbornim nepravilnostima, kazao da nema više pitanja za svjedoka.

Svoj iskaz dao je i bivši politički direktor SBB-a Edis Ramović koji je Sudu ukazao da su stranački organi prije CIK-a utvrdili da je Kljako učestvovao u krađi glasova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.