PODRŠKA

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike i Crveni križ daruju novorođenčad u porodilištima

Aktivnost je započela u maju, a tom aktivnošću obuhvaćeno je 18 porodilišta na području Federacije Bosne i Hercegovine

Crveni križ. Fena

FENA

6.6.2024

U saradnji sa Federalnim ministarstvom rada i socijalne politike, Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine započeo je realizaciju programa podrške porodiljama u porodilištima širom Federacije Bosne i Hercegovine. U okviru tog programa, novorođenčadima se dijele paketi dobrodošlice s osnovnim potrepštinama.

Aktivnost je započela u maju, a tom aktivnošću obuhvaćeno je 18 porodilišta na području Federacije Bosne i Hercegovine. Tokom maja i juna bit će podijeljeno ukupno 1.750 paketa dobrodošlice za novorođenčad.

Danas je u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu podjeli paketa prisustvovao i federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić. Posjetu je predvodio sekretar Federalnog Crvenog križa Daniel Tucić koji je zajedno s ministrom Delićem održao sastanak s generalnim direktorom bolnice, prof. dr. Ismetom Gavrankapetanovićem. Tokom sastanka razgovarali su o trenutnoj situaciji u bolnici i svakodnevnim izazovima u zdravstvenom sektoru.

Taj program se provodi u skladu s godišnjim planom i programom rada Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine, kojeg sufinansira Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, shodno Zakonu o Crvenom križu Federacije Bosne i Hercegovine.

Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine nastavlja s naporima da pruži podršku najugroženijim kategorijama stanovništva, a ovaj program je samo jedan od mnogih kojima se nastoji poboljšati kvalitet života u zajednici, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.