POČETAK DOBRE SARADNJE

Zajednički projekat Crne Gore i BiH: U julu tender za izgradnju mosta u Šćepan Polju

Sastavni dio projekta će biti i pristupna cesta od jedan kilometar sa bh. strane, a u odvojenom tenderu Crna Gora će da izgradi još dva i po kilometra

Filip Radulović i Edin Forto. Anadolija

Anadolija

6.6.2024

U julu će biti raspisan tender za izgradnju mosta u Šćepan Polju i to će biti zajednički projekat Crne Gore i Bosne i Hercegovine, izjavio je danas ministar komunikacija i prometa BiH Edin Forto, javlja Anadolija.

Forto se danas sastao s ministrom prometa i pomorstva Crne Gore Filipom Radulovićem a glavna tema bila je izgradnja novog međudržavnog mosta preko rijeke Tare na lokaciji Hum (BiH) - Šćepan Polje (Crna Gora) i rekonstrukciji i izgradnji ceste Foča - Šćepan Polje.

Forto je podsjetio da su krajem prošle godine obećali da će u ovoj godini početi sa gradnjom mosta na Šćepan Polju.

- To je granični prelaz između dvije države koji bi možda osvojio rekord u Evropi po svojoj slikovitosti, po načinu na koji se vozite do tamo i po načinu na koji su spojena dva glavna grada dvije evropske države - rekao je Forto.

Dodao je da se o toj cesti i mostu govori od ranih 80-tih godina.

- Sastavni dio projekta će biti i pristupna cesta od jedan kilometar sa bh. strane, a u odvojenom tenderu Crna Gora će da izgradi još dva i po kilometra sa crnogorske strane. Možemo reći da ona jedna legenda o cesti u Šćepan Polju napokon treba da pređe u stvarnost i da počnemo graditi ono o čemu svi maštamo jako dugo - istakao je Forto i dodao da je ovo je primjer kako treba da se rade međudržavni projekti.

Radulović je rekao da mu je zadovoljstvo što će ispuniti obećanje dato krajem prošle godine prilikom posjete Sarajevu.

- Nadam se i mislim da će ovo biti tek početak naše korektne i dobre saradnje i da ćemo u narednom periodu da realizujemo mnogo drugih projekata izameđu Bosne i Crne Gore - kazao je Radulović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.