BROJNI IZLAGAČI

Jubilarni 50. sajam šljive krajem avgusta u Gradačcu

I ove godine će biti dodijeljena prestižna priznanja i medalje

Vrše se opsežne pripreme. H. Čalić

H. Čalić

5.7.2023

U organizaciji Turističke zajednice Gradačca i Grada Gradačca, u tom gradu će od 23. do 26. avgusta biti održan 50. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive. 

Sadni materijal

Organizatori su istakli da se na najstarijem specijaliziranom sajmu u Bosni i Hercegovini očekuje da svoje proizvode predstave brojni izlagači iz BiH i inozemstva.

Na Sajmu šljive učestvovat će proizvođači sjemenskog i sadnog materijala, proizvođači i prerađivači voća i povrća, mesa i mesnih prerađevina, alata i mehanizacije, domaćih životinja i brojni drugi.

Voditelj Turističkog ureda Turističke zajednice Gradačca Ensar Mešanović rekao je da ovih dana vrše opsežne pripreme za jubilarnu privredno-turističku manifestaciju i očekuju da će ove godine imati jedan od najbolje organiziranih sajmova u Gradačcu.

Vodeće kompanije

- Predstavit će nam se značajan broj izlagača iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske, Hrvatske, Turske i Srbije. Raduje nas da ćemo imati priliku ugostiti neke od vodećih kompanija u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije koje će prezentirati svoje nove proizvode - naveo je Mešanović.

U četiri dana sajamske manifestacije bit će organizirane prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz sektora proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava. I ove godine će biti dodijeljena prestižna priznanja i medalje za kvalitetu Sajma šljive, najavili su organizatori.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.