SVJETSKO TRŽIŠTE

Pale cijene nafte uoči sastanka OPEC-a

Međunarodna referentna cijena nafte tipa brent iznosila je jutros 90,30 dolara po barelu nakon pada cijene za 0,68 posto

Pad cijena nafte. AP

Anadolija

4.10.2023

Cijene nafte na svjetskom tržištu pale su u srijedu nakon što su ublaženi strahovi od ponude izazvane sastankom OPEC-a kasnije u srijedu.

Pad cijena nafte uslijedio je nakon što se snažno povećao broj slobodnih radnih mjesta u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), što ukazuje da bi Fed mogao nastaviti podizati kamatne stope, zasjenivši strahove od ponude na sastanku OPEC-a.

Međunarodna referentna cijena nafte tipa brent iznosila je jutros 90,30 dolara po barelu nakon pada cijene za 0,68 posto.

Američka referentna vrijednost "West Texas Intermediate" (WTI) trgovala se po cijeni od 88,55 dolara po barelu poslije pada cijene za 0,76 posto.

Prema podacima Ministarstva rada objavljenim u utorak, broj otvorenih radnih mjesta u SAD-u povećao se na 9,61 milion u avgustu.

Tržišni igrači su fokusirani na sastanak Nadzornog odbora OPEC-a kasnije u srijedu, u iščekivanju da će se sadašnji rezovi snabdjevanja ove grupe promijeniti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.