SUĐENJE SEFIĆU

Saud Nišić: Nemam veze s ovim slučajem, nisam sakrio ničiji auto

Dž. BULBUL

4.6.2018

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je nastavljeno suđenje Sanjinu Sefiću za izazivanje teške saobraćajne nesreće u kojoj su poginule studentice Selma Agić i Edita Malkoč. Iskaz je dao Elmir Hodžić, svjedok odbrane optuženog Sauda Nišića. 

Nišić se tereti za pomaganje pri bijegu Sanjina Sefića.

Hodžić je ispričao kako se te noći vozio po gradu sa Saudom te, kad su se vratili u Nišićevu kuću, zatekli su Saru Sefić.

Kazao je da je bilo mnogo policije te je, kako je svjedok rekao, nađen neki Golf iza kuće.

Naglasio je da je Nišić bio s njim te da nije preparkirao auto.

Nišić je pitao svjedoka gdje se nalazi njegova kuća i kako joj se može prići, na šta je svjedok odgovorio da je pored glavne ceste.

Na ostala pitanja Sauda Nišića svjedok nije znao dati odgovor pa je optuženi odustao od ispitivanja.

Ponovio je kako nije vidio auto te da je vozilo policija pronašla.

Potom je optuženi Nišić svjedočio u svoju korist. Na početku je izrazio saučešće oštećenim porodicama, kazavši kako mu je žao zbog svega što se desilo. Onda se prisjetio stravične noći rekavši da ga je Elmir Hodžić pozvao i rekao da je kupio novi auto.

- Vozili smo se po području općina Novi Grad i Ilidža. Navečer smo krenuli prema gradu. Upali smo u gužvu, mislim da je radila samo jedna traka. Došli smo do muzeja, vidio sam pokriveno tijelo. Nastavili smo dalje, a na portalima smo vidjeli da se desila nesreća - kazao je on.

Nišić je još rekao da su se sve do ujutro vozili te da su konzumirali kokain.

- Oko 6 ujutro nazvao sam Amara Salihovića da mi donese da zapalim džoint da se smirim. Bio je nedostupan. Zvao sam i Dinu Alića jer su bili nerazdvojni, ali je i on bio nedostupan. Kasnije su mi se javili i rekli da su u Hadžićima, da nemaju para, da su žedni i gladni - prisjetio se on.

Nišić je rekao da je uzeo taksi, kupio pizzu, sokove i otišao kod njih. Nakon toga se vratio kući.

Optuženi je dodao da je 17. oktobra uhapšen.

Nišić se opet vratio na dan kada su kod njega kući sjedili Elmir Hodžić i njegova supruga, Bajro Bureković, Dino Alić i Amar Salihović.

Amar i Dino, rekao je Nišić, koriste auto Dininog oca Mevludina. Kazao je da ne zna ko je parkirao vozilo.

- Sjeli smo, konzumirao sam kokain. Časni sude, ne krijem da sam bio pozitivan na kokain, marihuanu i apaurine. Aliću je zazvonio telefon, tu je bila i Sara Sefić, koju je Dino blijedo pogledao. Zvala ga je sestra koja mu je rekla da odmah dođe kući jer ga traži policija. Ja sam ga odvezao do Buča Potoka. Bilo je mnogo policije. Amar Salihović je ostao kod mene. Golf nije bio tu gdje je stajao. Pitao sam gdje je mali Sale. Tako sam zvao Amara. Poslije su otišli Bajro Bureković, Elmir i njegova žena - ispričao je.

Nišić je rekao da mu je neko zvonio na vrata, ali on se nije obazirao. Onda mu je neko pokucao na prozor. Vidio je Saru Sefić, koja mu je uznemireno tražila ključeve od Golfa. Nišić je bio zbunjen i nije znao o čemu je riječ.

- Rekao sam joj da uđe unutra da nazovemo da vidimo gdje su ključevi. Prepala se, počela je plakati. Policija je stajala oko nje. Iako nije bilo naloga za pretres, dozvolio sam da uđu unutra i sve pregledaju. Nikoga nisu zatekli. Našli su džoint u pepeljari. Priznao sam da pušim marihuanu u svojoj kući. Sjećam se da smo Sara i ja otišli u policiju. Dino Alić je već bio uhapšen – rekao je.

Na kaju je naglasio da nema veze s ovim slučajem, da nije nikakav auto sakrio. Ponovo je izrazio saučešće, rekavši da i on ima tri sestre te da se i njemu ovo moglo desiti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.