CRNA HRONIKA

Sebastijan i Šaban podvodili 15-godišnju djevojčicu: Padala je u nesvijest od bolova

Kurir.rs

2.8.2018

Sebastijan B. (23) i Šaban B. (31) iz Kragujevca, koji su sa još dvoje saučesnika primoravali maloljetnicu (15) da se prostituira, mjesecima su je seksualno eksploatirali zbog navodnog duga njenog brata od 8.000 dinara (oko 130 maraka), saznaje ''Kurir''.

Inače, "mozak operacije" Sebastijan B. sebe zove Lord, a njegov otac je poznat u Kragujevcu kao makro.

- Njegov nadimak je Džej, a on se navodno ranije bavio podvođenjem djevojaka. Prema nekim informacijama, protiv njega postoje prijave upravo zbog ovog krivičnog djela - kaže izvor ''Kurira''.

Prema riječima sagovornika, nesretna djevojčica je nakon šest mjeseci pakla skupila hrabrost i prijavila makroe policiji, koja ih je odmah uhapsila. Kako je žrtva ispričala u policiji, Sebastijan B. je početkom ove godine kontaktirao s njom i tada je počela njena agonija.

- Moji roditelji su razvedeni, živim kod oca. Sebastijan je jednog dana došao kod mene i rekao mi da mu moj brat po majci duguje 8.000 dinara i da ja to moram da vratim umjesto njega. Pokušala sam da mu objasnim da nemam novca, ali je insistirao da moram da "odradim" dug - navodno je ispričala djevojčica u policiji.

Nalazili joj mušterije

Petnaestogodišnjakinja je potom objasnila zbog čega je morala da pruža seksualne usluge za novac muškarcima. Istraumirana djevojčica je detaljno opisala pakao prostitucije kroz koji je prošla, a naglasila je i da je tokom šest mjeseci imala desetak klijenata, mahom starijih od 50 godina, koje je morala da zadovoljava.

- Sebastijan je bio uporan, svakodnevno me je psihički maltretirao i ucjenjivao me. Prijetio je da će otići kod mog oca i da će mu ispričati svakakve gadosti o meni, kao i da će nam nauditi. On me je i tukao - rekla je oštećena i dodala da je poslije prijetnji i ucjena, plašeći se za svoj život, ali i za život svoje porodice, pristala da ima seks s mušterijama koje je Sebastijan pronalazio.

- Prvo me je poslao u jedan stan kod Velikog parka u Kragujevcu. Tamo me je čekao sredovječni čovjek. Kada me je vidio, odmah me je pitao koliko imam godina, a čim je čuo da nisam punoljetna, odbio je da imamo odnos. Potom je Sebastijan našao nove klijente, ni sama ne znam koliko ih je bilo. Sjećam se da je jedna od mušterija imala 68 godina i da je uspješni biznismen. Svi muškarci bili su mnogo stariji od mene - posvjedočila je žrtva.

Prostitutka je "učila"

Oosumnjičeni Sebastijan B. je angažirao i Anđelu P. (19), koja je također uhapšena, da "nauči djevojčicu poslu".

- Anđela P. se navodno bavi prostitucijom od petnaeste godine i radi za Sebastijana, pa ju je zamolio da uputi maloljetnicu u posao, odnosno da je nauči kako da se ponaša prema klijentima - kaže izvor ''Kurira'' i podsjeća da je u policijskoj akciji uhapšen i R. V. (20), dečko Anđele P.

- Moj pakao je trajao dva mjeseca. Nisam više mogla da trpim to iživljavanje, koje je postalo nepodnošljivo, pa sam se požalila rođaci, koja me je ohrabrila da odem u policiju i sve ispričam - kaže izvor ''Kurira'' i dodaje da je djevojčicu pregledao ljekar, koji je konstatirao da ima povrede od batina.

Padala u nesvjest od batina

Žrtva Sebastijana B. ispričala je policiji i da se poslije izvjesnog vremena u priču uključio i Šaban B., pod izgovorom da hoće da joj pomogne da se riješi Sebastijana.

- Šaban inače ima podeblji kriminalni dosje, a u zatvoru je boravio devet godina. On je maloljetnici rekao da može da joj riješi problem sa Sebastijanom, odnosno da će joj pomoći da izađe iz prostitucije. Međutim, on se zaljubio u nju i počeo je još više da je maltretira. Nije joj dozvoljavao da mrdne bez njega, tukao ju je svakodnevno, a jednom prilikom ju je toliko premlatio da se od batina onesvijestila. Šikanirao je i njene drugove, koje je, također, fizički napadao, a nju je snimao tokom seksualnih odnosa i prijetio joj da će snimak pokazati njenoj porodici - objašnjava izvor ''Kurira''.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.