SARAJEVO

U sudnici prikazan snimak nesreće u kojoj su poginule Lejla Oruč, Nađa Neradin i Ajla Ibrica

Svjedočili su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo iz Odjeljenja za saobraćajne istrage Amir Zufić i Samir Delić, koji su bili na licu mjesta. Iskaz je dao i Jasmin Bijedić, uposlenik ''Autocentra BH''

Ejubović ranije ispred zgrade Suda

Dž. BULBUL

30.10.2018

U Kantonalnom sudu Sarajevo nastavljeno je suđenje Almiru Ejuboviću, koji je optužen da je 29. juna, upravljajući BMW-om, izazvao nesreću na autoputu A-1 u kojoj su poginule Lejla Oruč, Nađa Neradin i Ajla Ibrica, dok je teško povrijeđena Ajla Oruč. 

Svjedočili su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo iz Odjeljenja za saobraćajne istrage Amir Zufić i Samir Delić, koji su bili na licu mjesta. 

Iskaz je dao i Jasmin Bijedić, uposlenik ''Autocentra BH''. On je imao zadatak da pregleda Ejubovićevo vozilo nakon stravične nesreće. Bijedić je naglasio da je vozilo toliko bilo uništeno do siline udara u stub da nije bilo moguće utvrditi njegovu tehničku ispravnost.

U sudnici je danas prikazan i snimak nesreće. Kamere na autoputu zabilježile su trenutak kada se Ejubović vozilom zabio u BMW te policijski uviđaj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.