SARAJEVO

Kantonalni sud: Almir Ejubović svjedočit će u svoju korist

U Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno je suđenje Almiru Ejuboviću, koji je 29. juna, upravljajući BMW-om, izazvao nesreću

Almir Ejubović. Avaz

Piše: Dž. Bl.

22.11.2018

U Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno je suđenje Almiru Ejuboviću, koji je 29. juna, upravljajući BMW-om, izazvao nesreću na autoputu A-1 u kojoj su poginule Lejla Oruč, Nađa Neradin i Ajla Ibrica, dok je bila teško povrijeđena Ajla Oruč.

Prikazan je snimak uviđaja na mjestu pogibije tri djevojke. Dijelovi snimka na kojima se vide tijela nastradalih tužiteljica Šejla Herceglija je izostavila jer su u sudnici bili očevi poginulih djevojaka.

Na snimcima se moglo vidjeti kako je vozilo totalno uništeno od siline udata u stub, potom različite tablice, kao i iščupani kilometar-sat. Tužiteljica je uložila dokumentaciju i time završila sa svojim dokazima.

Među dokazima spomenula je i tri Ejubovićeva saobraćajna prekršaja, na šta je njegov advokat Senad Dupovac burno regirao. Kazao je da su sve tri kazne plaćene i da njegov branjenik nijednom nije sankcioniran zbog brze vožnje.

Advokat je predložio svoje dokaze. U prvi mah nije se mogao izjasniti hoće li Ejubović svjedočiti u svoju korist, jer je, kako je Dupovac rekao, sve ovo optuženom teško palo, zbog čega pije apaurine.

Ipak, Dupovac je predložio Ejubovićevo saslušanje, rekavši da je mladić spreman na to, što je sudija Husein Delalić odobrio.

Dupovac je, također, predložio da svjedoči doktorica Ruža Miličević iz Klinike za psihijatriju Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru. Ona je, također, zatvorski ljekar u Kaznenopopravnom zavodu Mostar i radi s Ejubovićem. 

Dupovac želi da psihijatrica govori o psihičkim posljedicama koje je ova nesreća ostavila na Ejubovića. Sudija Delalić je dozvolio izvođenje ovog dokaza, dok je odbio ponovno saobraćajno vještačenje, kao i saslušanje Hamze Japalaka, Mehmeda Đelilovića, Ejubovićevog sportskog trenera, i Melise Svrake.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.