SRBIJA

U Banatskom Karlovcu opljačkali mjenjačnicu pa napali policajce

Osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 sati

Banatski Karlovac: Uz prijetnju pištoljem opljačkali mjenjačnicu. Arhiv

Srna

19.1.2019

Dvojica muškaraca uhapšena su zbog sumnje da su, uz prijetnju pištoljem, opljačkali mjenjačnicu u Banatskom Karlovcu, a potom uperili oružje u policajce koji su ih pokušali zaustaviti na ulazu u Pančevo.

Uhapšeni su Beograđani inicijala D. A. (43) i M. T. (33) koji su osumnjičeni da su sinoć maskirani ušli u mjenjačnicu u Banatskom Karlovcu i, uz prijetnju pištoljem, oduzeli od radnika 1.200 eura i oko 350.000 dinara, a potom se udaljili u nepoznatom pravcu, saopćilo je Ministarstvo unutaršnjih poslova Srbije.

Policijska patrola pokušala je da na ulazu u Pančevo zaustavi vozilo marke Alfa Romeo, u kojem su bili osumnjičeni, ali se vozač oglušio o naredbu.

Kada je policijska potjera okončana dvojica osumnjičenih izašla su iz zaustavljenog vozila i uperila pištolje u pravcu policijskih službenika, prenose beogradski mediji.

Policajac je jednom od osumnjičenih, koji je repetirao pištolj, uspio da izbije oružje iz ruke i savlada ga, dok je drugi osumnjičeni pokušao da pobjegne, ali su ga sustigle i savladale druge policijske patrole.

Pretresom osumnjičenih i vozila koje su koristili pronađeni su dva pištolja, jedna bomba, pancir, dvije radiostanice, bejzbol-palica, municija različitog kalibra, kao i novac koji su uzeli iz mjenjačnice.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom Višem tužilaštvu u Pančevu.

Na teret su im stavljena krivična djela razbojništvo, napad na službeno lice u vršenju dužnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.