CRNA HRONIKA

Predložen pritvor za dilera Sabita Sejfića

Optužen zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga

Nakon pretresa osumnjičeni uhapšen. Ilustracija

E.Sk.

31.1.2019

Nakon što je 29. januara uhapšen u akciji službenika MUP-a TK, Tužilaštvo TK je od Općinskog suda u Srebreniku zatražilo mjeru jednomjesečnog istražnog zatvora za Sabita Sejfića (42) iz Siminog Hana kod Tuzle. 

Optužen je zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u stjecaju s krivičnim djelom neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje iz Zakona o oružju i municiji TK.

- U jutarnjim satima 29. januara 2019. godine u mjestu Ćehaje u blizini Srebrenika, na magistralnom putu M-18, prema nalogu Tužilaštva i uz naredbu Općinskog suda Srebrenik, pripadnici MUP-a TK su prilikom pretresa automobila koji je Sejfić koristio pronašli pet većih pakovanja s ukupno 4,5 kilograma praškaste materije, opojne droge amfetamin, te oko 470 tableta opojne droge MDMA. Također, u automobilu su pronađeni i nekoliko boca i dva kanistera s tekućinom koja će biti predmet vještačenja, kao i dva pištolja za koja nije imao odobrenja nadležnog policijskog organa i bez važećih isprava – navodi Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Nakon obavljenog pretresa osumnjičeni je uhapšen, obavljena je kriminalistička obrada te je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predat u nadležnost Tužilaštva. 

Sejfić je više puta osuđivan za različita krivična djela, a saznajemo kako je živio na relaciji Holandija – BiH.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.