SARAJEVO

Kćerka Kristina: Neću odustati, znam da je živa

Bičvić nestala 20. aprila na Trgu Vilijama Šekspira u sarajevskom naselju Dobrinja

Kristina dijelila letke mještanima Bojnik. M. Kadrić

Piše: Dž. PORAČANIN

27.4.2019

Kristina Bičvić i jučer je neumorno tragala za 71-godišnjom majkom Ružicom, koja je nestala 20. aprila na Trgu Vilijama Šekspira u sarajevskom naselju Dobrinja.

Snimile je kamere

Ružicini prijatelji i porodica u Sarajevu i dalje se nadaju da nije tragično skončala pa su i jučer pretraživali naselje Bojnik, u kojem je kod supermarketa “Hoše komerc” i viđena.

Nestala Ružica Bičvić

Kamere su je snimile u blizini ovog objekta, ali se Ružica udaljila u nepoznatom pravcu. Kćerka Kristina ne odustaje od potrage za majkom, koja boluje od demencije. Kristina vjeruje da se Ružica pokušava vratiti kući.

Od prvog dana je na terenu s Gorskom službom spašavanja Novi Grad, ali i sa svim drugim spasilačkim službama koje su pritekle u pomoć. Skoro 80 spasilaca bilo je na terenu.

Trenutak nepažnje

- Mama je imala kontrolu svaka 24 sata, nije se odvajala od nas. To je bio trenutak nepažnje. Otac je bio pred ulaznim vratima i ona je samo otišla.

Majka je divna žena, nježna, pažljiva, voljena. Vidite koliko se građana odazvalo i traži je danima. Obišli smo čitav kraj oko Bojnika. Jučer (prekjučer, op. a.) našli su jednu dementnu ženu koja je nestala, također s Dobrinje.

To su za mene sve stresovi, svaki put sam pomislila da je to moja majka pa i taj put – ispričala nam je Kristina.

Apel građanima

Ružicina kćerka Kristina zamolila je još jednom sve građane za pomoć te da je obavijeste o bilo kakvoj informaciji o njenoj majci.

- Leci su polijepljeni po cijelom gradu. Uporna sam i odustati neću, znam da ona samo luta. Vjerujem da je negdje svratila kod nekoga, kod osobe koja se, možda, sažalila na nju. Molim sve da još jednom pogledaju svoja dvorišta, napuštene objekte. Slobodno pozovite na moj broj 061/351-786 ili GSS – zamolila je Kristina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.