SAZNAJEMO Sutkinja održala sjednice u Kliničkom centru Sarajevo

Punac operiran zbog dva uboda u stomak, zetu izvađen metak iz vilice

Ibri Bostandžiji i Adnanu Tahiroviću određen pritvor zbog pokušaja ubistva

B. C. / Avaz.ba
19.11.2019 19:55

Povrijeđena Alema Bostandžija

Foto: Avaz

Sutkinja Kantonalnog suda u Sarajevu Rozita Šimić odredila je jednomjesečni pritvor Adnanu Tahiroviću, koji se tereti za pokušaj ubistva nevjenčane supruge Aleme Bostandžije i njenog oca Ibre. Jednomjesečni pritvor sutkinja je istog dana odredila i Ibri Bostandžiji za pokušaj ubistva Adnana Tahirovića.

Šimić je obje sjednice održala u Kliničkom centru Sarajevo, i to na Maksilofacijalnoj klinici, gdje leži  Tahirović, kojeg je nakon napada hicem iz pištolja ranio Ibro Bostandžija. Kako saznajemo, pištolj nije pronađen, a iz Tahirovićeve vilice, koja je napukla na četiri dijela, izvađen je metak. Iako otežano komunicira, ipak je u prisustvu branioca izdržao ročište na klinici.

Ibro Bostandžija smješten je na Abdominalnoj klinici, jer mu je Tahirović nožem nanio dvije ubodne rane. Bostandžija je operiran i nije u životnoj opasnosti, jer mu nisu povrijeđeni vitalni organi. Ljekari su sutkinji Šimić kazali da bi obojica već naredne sedmice mogla biti prebačena u pritvorsku jedinicu KPZ-a Sarajevo.

Alema Bostandžija, koju je Tahirović također ranio, još ima bolove i, kako nam je jučer rekla, rana joj sporo zarasta.

- Htjela bih samo da kažem da se izvinjavam službenicima Centra za socijalni rad što sam ih prozvala. Bila sam u šoku i u tim momentima osjećala sam se da mi niko nije pomogao - kazala nam je Alema Bostandžija.

Komentari

NA VRH