SARAJEVO

Adnan Tahirović supruzi Alemi držao nož pod vratom i izbo joj oca

Tahirović je u stomak i ruke ubo Ibru Bostandžiju koji je uzvratio i pucao u zeta

Adnan Tahirović upao u kuću i napao nevjenčanu suprugu. Avaz

B. C./Avaz.ba

12.5.2020


Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Adnana Tahirovića zbog krivičnih djela nasilje u porodici i pokušaj ubistva u sticaju.

Adnan Tahirović se tereti da je 13. novembra 2019. u popodnevnim satima prije ulaska u kuću u sarajevskom naselju Ankes, vlasništvo Ibre Bostandžije, razbio staklo na prozoru odmah do ulaznih vrata, ušao u kuću i prijetio nevjenčanoj supruzi Alemi Bostandžiji kćerki Ibre Bostanžije.

Mehničkim predmetom koji asocira na lanac udarao je po tijelu nanijevši joj lake tjelesne povrede, potom izvadio pištolj te zamahnutom pesnicom u kojoj je držao oružje, udario ju je  u predjelu glave, nakon čega joj je stavio pod vrat nož.


Tahirović Alemi nanio povrede. Avaz

Nakon što je čuo buku, otac oštećene sišao je sa sprata kuće držeći u ruci pištolj, razvalio vrata u prizemlju te ugledao optuženog Tahirovića kako drži nož pod vratom njegove kćerke.

Optuženi Tahirović odgurnuo je Alemu i krenuo prema Bostandžiji te ga udario u predjelu glave.


-   Prema navodima iz optužnice, Bostandžija je u strahu za život i sigurnost svoje kćerke kao i za vlastiti život ispalio jedan hitac iz pištolja u pravcu Tahirovića koji je zadobio običnu tešku tjelesnu povredu. Nakon što je Bostandžija izašao pred kuću, optuženi Tahirović ubo je Bostandžiju u stomak i ruke i pritom mu nanio tešku tjelesnu povredu, navedeno je iz Tužilaštva KS.

Istovremeno, Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je i optužnicu protiv Ibre Bostandžije zbog krivičnog djela pokušaj ubistva u prekoračenju granica nužne odbrane.

Sud  je produžio pritvor optuženom Adnanu Tahiroviću, dok je Ibro Bostandžija pušten na slobodu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.