AKCIJA MUP-A RS

Stali ukraj Sarajlijama koji su krali iz automobila u Banjoj Luci

U pljačkaškim pohodima koristili su i specijalne uredaje za blokadu signala, kojma su onemogućavali da oštećeni zaključaju vozila

Policajci uhapsili dvije osobe. Ilustracija

A. Ka. / Nezavisne

21.1.2021

Sarajlije Darko Š. (66) i Elma D. (50) iz Sarajeva uhapšeni su zbog sumnje da su na području Banja Luke počinili 12 krađa u kojima su ukrali razne predmete i novac ukupne vrijednosti 94.000 maraka. 

Kako pišu Nezavisne, oni su uglavnom provaljivali u automobile te iz njih krali vrijednosti i novac koji bi pronašli. Kako je saopćeno iz Policijske uprave Banja Luka, navodeći inicijale, krađe su počinili u decembru prošle i januaru ove godine.

Oni se terete za krivično djelo teške krađe. U pljačkaškim pohodima koristili su i specijalne uredaje za blokadu signala, kojma su onemogućavali da oštećeni zaključaju vozila. Policija je prilikom hapšenja kod D. Š. pronašla specijalni uređaj za blokadu signala, posebno prepravljen i upakovan u tablet.

Također je pretresen je i stan u Banja Luci i vozila koje su koristili osumnjičeni i pronađeni su predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

Osim toga u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, izvršen je pretres stana i drugih prostorija, koji su koristili na području Sarajeva te su pronađena i oduzeta četiri laptopa i mobitel.

Aktivnosti su vršene pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i po naredbama Osnovnog suda u Banja Luci.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.