JAVNOST UZ PENZIONERA

Oglasila se majka razbojnika: Ne zamjeram komšiji što mi je upucao sina, ipak mu je sa sjekirom upao u kuću

Milutin Cvetković (96) iz pištolja teško ranio provalnika Dalibora S. (34) koji ga je htio opljačkati

Cvetković sa suprugom. Blic

Ad. A. / Blic

16.3.2021

Povodom kontraverznog događaja u noći 13. marta, kada je policajac u penziji Milutin Cvetković (86) ranio provalnika Dalibora S. (34), oglasila se i provalnikova majka.

- Ne zamjeram komšiji što mi je upucao sina... Šta je moj Dalibor radio u pola noći u kući komšije Milutina sa sjekirom i fantomkom na glavi? Moj sin je sam kriv za sve što mu se desilo - kaže Verica S. za Informer.

Verica je teško podnijela vIJest o njenom sinu, ali ima razumjevanja i za to što mu je komšija uradio, jer je bilo u samoodbrani.

- Milutin i njegova porodica su nam uvijek bili dobre komšije... teško mi je, očajna sam zbog svega - kazala je Verica.


Sklon alkoholu

Dalibor, inače, ima suprugu i tri sina, uzrasta od dvije do 12 godina. Mještani Lebana imaju samo riječi hvale za Daliborovu suprugu, koja se brine za djecu i nadniči kako bi ih prehranila. Međutim, za njega kažu da je neradnik i sklon alkoholu. Poznat je i policiji, jer je prijavljivan zbog nasilja nad najstarijim sinom.

Daliborova prva komšinica kaže da je on mnogo pio u posljednje vrijeme i da je uz alkohol uzimao i tablete za smirenje.

- Dan prije nego što je napao komšiju napravio je haos u kući... Sve je polupao, čula sam njegovu djecu kako vrište... Grehota - priča komšinica.

Milutinova kćerka Slavica ispričala je za „Informer“ da je Dalibor odrastao pored nje, jer je dosta mlađi.

- Sa njegovim roditeljima smo se odlično slagali. Zaista ne znam zašto je upao baš u našu kuću i napao mi oca. U šoku sam zbog toga... Poslije svega ne krivim Daliborovu porodicu, ali, iskreno, sada kad prođem pored njihove kuće okrenem glavu... - rekla je Slavica.


Iskoristio dugogodišnje policijsko iskustvo. Blic

Podsjetimo, razbojnik je tu kuću u gusto naseljenom kraju, ušao tako što je polomio staklo na jednom od tri prozorska krila. Ušunjao se nečujno i tačno je znao u kojoj sobi spavaju Cvetkovići.

- Moja teško pokretna supruga je spavala u krevetu, a ja sam dežurao pored nje u fotelji. Uhvatio me je prvi san kada sam iznad glave ugledao čovjeka sa fantomkom i sa sjekirom iznad moje glave. Naredio mi je da ustanem, što sam i učinio. Rekao je da je čuo da imam mnogo novca i da mu ga odmah predam. Bio sam smiren, počeo da se ubjeđujem s njim, ali nije vrijedilo - objasnio je Milutin.

Njegova nepokretna supruga je tada počela da vrišti, a starac je pokušavo da umiri razbojnika.


Prevario lopova

- Nisam se uplašio jer sam iskusan policajac.  Prevario sam ga. Iz nogavice sam izvukao pištolj i pucao mu u nogu. Pao je na pod. Potom sam odmah pozvao hitnu pomoć i policiju - ispričao je Milutin za "Blic".

Ovaj događaj je izazvao veliku pažnju javnosti, koja je tražila da se Milutin oslobodi svake odgovornosti, jer je upucao lopova u samoodbrani. Cvetković je u međuvremenu pušten da se brani sa slobode, iako ga tužilaštvo za sada tereti za pokušaj ubistva.


Provalnik u kritičnom stanju

U Opštoj bolnici Leskovac upucani mladić je operisan i u kritičnom je stanju.

- Njemu je rana od metka prošla kroz dvanaestopalačno crijevo i bubreg. Bubreg mu je odstranjen i dalje je, nažalost, u kritičnom stanju - rekao je direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević, piše Kurir.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.