MINISTRICA OBJAVILA

Kosovo izručilo BiH migranta osumnjičenog za učešće u ubistvu Jasmina Berovića

Portal "Avaza" nezvanično saznaje da Libijac Jousaff Melman Bushaoier još nije zvanično predat prevosudnim organima naše zemlje , ali da se to očekuje noćas

B. C.

Jasmin Berović

Foto: Društvene mreže


Osoba osumnjičena za teško ubistvo koje se dogodilo krajem prošle godine u Sarajevu izručena je danas sa Kosova u Bosnu i Hercegovinu, saopćila je ministarka pravde Albulena Haxhiu na Facebook profilu.

Kosovska ministarka je navela da je izručena osoba pobjegla iz Bosne i Hercegovine na Kosovo i potom je na Kosovu uhapšena zahvaljujući saradnji Policije Kosova i policije Bosne i Hercegovine.

- Ovaj slučaj je uspjeh međunarodne pravne saradnje između Kosova i Bosne i Hercegovine, bez obzira na političke okolnosti. Također, ovaj slučaj je pokazatelj da kroz ojačane mehanizme međunarodne pravne saradnje u krivičnim stvarima, pojedinci i kriminalne grupe ne mogu da vide Kosovo kao mjesto za bijeg od pravde, niti kao mjesto za sprovođenje svoje kriminalne aktivnosti, napisala je ministarka Haxhiu na svom Facebook profilu.

  • Ministrica pravde Kosova

    Ministrica pravde Kosova

    Foto: Facebook


Portalu "Avaza" nezvanično je potvrđeno da je riječ o Libijcu  J. M. B. osumnjičenom za ubistvo Jasmina Berovića 17. novembra prošle godine u sarajevskom naselju Otes. On je nakon zločina uhapšen na Kosovu, a BiH je tražila njegovo izručenje.

Nezvanično smo dobili potvrdu da su u toku pripreme za ovo izručenje.

Libijac Jousaff Melman Bushaoier još nije zvanično predat pravosudnim organima naše zemlje, ali se to očekuje noćas, jer je riječ o klasičnom izručenju koje se obavlja kopnom.

U ovom predmetu u Sarajevu se trentno sudi Marokancu Salahu Edinu Dešanu, a treći osumnjičeni migrant za ubistvo Berovića je Marokanac Hanani Benazi koji je u bijegu. 

 
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na