AVAZ SAZNAJE

Pucnjava u Mostaru: Ranjen muškarac, napadač se predao

Kako nam je rečeno iz MUP-a HNK, A. Č. je sam pozvao policiju i prijavio slučaj, kazavši da su ga njemu dvije nepoznate osobe fizički napale

Piše: M. Smajkić

7.11.2021

S lica mjesta: Policija obavila uviđaj - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Mostarac A. Č. (52) uhapšen je nakon što je jutros u šest sati u naselju Južni logor, u Dolini Sunca, iz pištolja upucao D. LJ. (33) iz Čitluka, potvrđeno je za portal "Avaza" u Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako nam je rečeno iz MUP-a HNK, A. Č. je sam pozvao policiju i prijavio slučaj, kazavši da su ga njemu dvije nepoznate osobe fizički napale, "zbog ponašanja u kulturi saobraćaja".

Prema prvim informacijama s lica mjesta, A. Č. krenuo je da otvori svoj ugostiteljski objekt, parkiravši se vozilom kombi prekoputa, nakon čega su se na njega verbalno obrušila dva muškarca iz automobila Mercedes, jer navodno, nije dao znak za skretanje.

Nakon verbalne prepirke, D. Lj. i K. Lj., iz Mercedesa su krenuli za A. Č. i fizički nasrnuli na njega, nakon čega je on zapucao iz pištolja. Pri tome je u predjelu noge ranio D. Lj., a nakon obrade u bolnici njemu su konstatirane teške povrede.

Na licu mjesta pripadnici MUP-a HNK obavljaju uviđaj, a više informacija bit će poznato naknadno.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.