PALI DILERI

Akcija "Bum" u Čapljini i Širokom Brijegu: Oduzeta tri kilograma heroina i amfetamina

Jedan od uhapšenih višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela u zemljama Evropske Unije

A. Ka.

12.11.2021

Oduzeti droga i oružje - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

U akciji kodnog naziva „Bum“ u Čapljini i Širokom Brijegu pronađeno je oko tri kilograma amfetamina i heroina.

Kako je saopćeno, pripadnici Federalne uprave policijesu u saradnji sa Policijskom upravom Čapljina, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, izveli akciju. Tom prilikom su uhapšeni J. P. (48) i V. P. (30) iz Ljubuškog koji se sumnjiče za nedozvoljenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.


Pretresi objekata

Pretresom iznajmljenog objekta koji neprijavljeno koriste osumnjičeni, pronađeno je oko kilogram amfetamina, kao i određena količina heroina, mobilni telefoni i sim kartice, kao i drugi predmeti koji će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku.

U nastavku akcije, pripadnici FUP-a jučer su u saradnji sa Policijskom upravom Široki Brijeg priveli i I. K. (36) koji se sumnjiči za nedozvoljenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

- Ovo lice je višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela u zemljama Evropske unije odakle je deportovan u Republiku Hrvatsku.

Policajci su pretresom objekata u Širokom Brijegu koje koristi 36-godišnjak pronađena su oko dva kilograma heroina, jedna ručna bomba, te vatreno oružje sa osam metaka, kao i dva mobilna telefona sa sim karticama, što će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Kriminalistička obrada

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama FUP-a u Mostaru, u zakonskom roku biti će predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zapadnohercegovačkog kantona uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

- Osumnjičeni su određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi za sebe i druge neovlašteno nabavljala i stavljala u promet navedene opojne droge, radi sticanja protivpravne imovinske koristi za sebe i druge. Akcija je izvedena nakon poduzimanja višemjesečnih radnji i mjera na dokumentovanju krivičnih djela – stoji u saopćenju FUP-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.