VELIKA AKCIJA U BEOGRADU

MUP Srbije o hapšenju Šarića: Privedeno pet članova grupe koja je djelovala u Srbiji, Evropi i Južnoj Americi

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal

Akcijom su koordinirali Europol i Eurojust. Kurir.rs

H. J. I.

14.4.2022

U međunarodnoj akciji koordiniranoj od strane Europola i Eurojusta, u kojoj su učešće uzele policije Hrvatske i Srbije, uhapšeni su članovi više organizovanih kriminalnih grupa, saopćio je MUP Srbije, piše Kurir.rs.

U Srbiji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Sektora unutrašnje kontrole, Policijske uprave za grad Beograd, SAJ i Žandarmerije u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i BIA, uhapsili su pet članova organizovane kriminalne grupe koja je djelovala na teritoriji Republike Srbije, Evrope i Južne Amerike.


Uhapšeni su D.Š, za koga se sumnja da je organizator pomenute organizovane kriminalne grupe i članovi D. L., D. O., U. R. i D. M, a za ostalima se intenzivno traga.

Oni se terete da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opće opasnosti i zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal, navedeno je u saopćenju policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.