BIVŠA SEKRETARICA MUP-A

Hrkalović: Ja robijam zbog Stefanovićevih nedjela, on je lično štitio Belivuka

U tim prepiskama se spominje i njegovo ime, rekla je Hrkalović

Dijana Hrkalović. AGENCIJE

A. O. / Nova.rs

18.6.2022

Bivšoj državnoj sekretarici MUP-a Srbije Dijani Hrkalović nedavno je mjera kućnog pritvora zamenjena mjerom zabrane napuštanja boravišta, odnosno teritorije Beograda. 

Nekada “čelična dama” srpske policije, kako su je nazivali tabloidi, i ranije se pominjala kao osoba koja gaji bliske veze sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa, a Hrkalović je ove navode javno negirala. Ona u intervjuu za portal Objektiv rekla da Nebojšu Stefanovića treba da bude sram, te da je vrijeme da preuzme odgovornost za svoja nedjela.

- Mislim da je konačno došlo vrijeme da sud pita Nebojšu Stefanovića o ubistvu na šinama i došlo je vrijeme da on preuzme odgovornost kao moj šef, a ne da ja sada kao žena robijam zbog njegovih nedjela. To je nečasno i sramno. Taj sporni izvještaj o prepiskama Belivuka na Skaju je djelo Nebojše Stefanovića. U tim prepiskama se spominje i njegovo ime, a takav spisak je otišao. Što se tiče Eleza, terminologija nije kako treba, tužilac je potpisao nalog i to je ovlašćeno prisluškivanje - rekla je na samom početku Hrkalović.


Nije ovlaštena

Prema njenim rečima, klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića štitio je lično Nebojša Stefanović.

Ona je dodala i da nije sama mogla da stavi bilo koje lice na prisluškivanje i da nije ovlaštena za to.

- U to vrijeme kao sekretar UKP-a, rekli su mi da se u prepiskama Belivuka spominje Stefanović i ja ga obavjestim, jer od prvog dana je bilo naređenje da se on obavještava o svim situacijama gdje se on pominje. Ja sam par puta napravila grešku i nisam ga obavjestila, a on bi mi odgovarao sarkastično da ga ne štitim od informacija i naredio je da mu materijal dostavim u zapečaćenoj koverti. Rekao mi je da upozorim sve da to moramo hitno da pošaljemo. Kaže, reci Milenkoviću da se sačeka, zatim počinju pismene i usmene prepiske ka Milenkoviću i ja prenosim Stefanoviću a on mi kaže da se sačeka sa slanjem, a kada je stigla posljednja urgencija od Nataše Krivokapić, on se iznervirao i drsko rekao, citiram: "Reci Milenkoviću ako ima problem sa tim predmetom da se obrati Nataši", on je govorio o sebi u trećem licu. Šta se onda dešavalo, nije mi jasno zašto komunikacija nije tekla kako treba, ali osam mjeseci kasnije ponovo stiže urgencija, a od tog dana nije stigla nikad do tad, e onda je dostavljeno sve sa potpisom direktora policije, a njemu je nadređen Stefanović - kazala je bivša državna sekretarkica MUP-a Srbije.



Javljanje u policiju

Podsjetimo, 6. juna prihvaćen je prijedlog Dijaninog branioca i funkcionera SNS-a Vladimira Đukanovića, da joj kućni pritvor bude ukinut i zamjenjen mjerom zabrane napuštanja boravišta, odnosno teritorije Beograda. Ona je u obavezi da se svakog ponedeljka javlja u policijsku stanicu Voždovac.

Tužilaštvo je sumnjiči za trgovinu uticajem. Predsjednik Srbije je pominjao njeno ime u kontekstu jednog od nerasvetljenih beogradskih ubistava, u javnosti poznatog kao "ubistvo na šinama".

Sljedeće ročište zakazano je za 5. septembar u 10 sati kada bi trebalo da bude iznošenje pisane dokumentacije za dokazni postupak, piše Nova.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.