POLICIJA GA UHAPSILA

Provalio ulazna vrata ugostiteljskog objekta, ukrao novac i sakrio se na njivi

Daljim operativnim radom policijski službenici došli su do saznanja da je Z.T. iste noći počinio krivično djelo, teška krađa u pokušaju

Policija na terenu. ILUSTRACIJA

A. O. / Nezavisne novine

17.7.2022

Muškarac Zoran T. (28) iz Srpca uhapšen je noćas oko 00:40 sati zbog sumnje da je u jednom ugostiteljskom objektu u ovoj lokalnoj zajednici iz aparata za igre na sreću uzeo 500 KM.

Kako "Nezavisne" nezvanično saznaju on je pronađen u njivi blizu mjesta izvršenja krivičnog djela, a prije izvršenja ovog krivičnog djela prvo je provalio u Matični ured kako bi iz njega ušao u trgovinsku radnju koja radi u sklopu toga, ali nije uspio jer se upalio alarm nakon čega je pobjegao.


Brza reakcija

Iz Policijske uprave Gradiška saopćili su da su noćas oko 00:40 sati, neposredno nakon izvršenja krivičnog djela ,"Teška krađa", pronašli i uhapsili Z.T. iz Srpca.

- Policijskoj stanici Srbac je 17. jula oko 00:30 sati, prijavljeno da je u toku izvršenje krivičnog djela u ugostiteljskom objektu u mjestu Razboj Ljevčanski, općina Srbac. Brzom i efikasnom reakcijom policijskih službenika, nedaleko od mjesta izvršenja krivičnog djela, pronađen je i uhapšen Z.T. za kojeg postoje osnovi sumnje da je počinilo krivično djelo teška krađa. On je provalio ulazna vrata ugostiteljskog objekta, ušao, te upotrebom fizičke snage i podesnog alata provalio aparat za igre na sreću i ukrao oko 500 KM - navodi se u saopćenju.


Obaviješten tužilac

Daljim operativnim radom policijski službenici došli su do saznanja da je Z.T. iste noći počinio krivično djelo, teška krađa u pokušaju, na način da je provalio ulazna vrata od Matičnog ureda u mjestu Razboj Ljevčanski, općina Srbac, ušao, a u namjeri da provali u trgovinsku radnju, u kojoj nije uspio.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv Z.T. podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.