GODINA ZATVORA

Odlukom Osnovnog suda: Ubica iz Brčkog ponovo osuđen

Pokušao opljačkati ugostiteljski objekt

Policija stalno hapsi Tomića. Ilustracija

Piše: B. C.

9.1.2023

Miroslav Tomić iz Brčkog, koji je još kao maloljetnik odgovarao za ubistvo Mare Mrkonjić (29) u zaseoku Mrkonjici kod Brčkog, sada je ponovo osuđen.


Pronađena ručna bomba

Tužilaštvo Distrikta Brčko BiH okončalo je postupak protiv Miroslava Tomića (32), optuženog da je u septembru prošle godine u Dubravama kod Brčkog pokušao izvršiti tešku krađu te da je nedozvoljeno držao oružje. Tomić je pred Osnovnim sudom Distrikta Brčko BiH pravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od jedne godine.

Uprkos većem broju ranijih sličnih presuda, Tomić je ponovo procesuiran jer je tokom noći između 27. i 28. septembra u Dubravama pokušao izvršiti tešku krađu provaljivanjem u ugostiteljski objekt „108“. On je kamenom najprije razbio staklo na prozoru objekta.

Pošto se aktivirao protuprovalni alarm, on se, primijećen od vlasnika, udaljio s lica mjesta ne završivši započeto djelo. Prilikom pretresa objekata pronađena je ručna bomba koju je držao skrivenu u pomoćnom objektu.


Krađe i plajevine

Tomiću je u ranijem postupku za tešku krađu i paljevinu nepravomoćno izrečena jedinstvena zatvorska kazna od dvije godine i šest mjeseci. On je 8. januara prošle godine, također u Dubravama, izvršio provalu u jednu porodičnu kuću, oduzeo dio pokućstva, a zatim je zapalio.

Tomić je za ubistvo sugrađanke Mare Mrkonjić počinjeno 2007. godine izdržavao do 2015. zatvorsku kaznu od osam godina.


Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.