STUDENTICA IZ BRČKOG

Evo šta je Azra Šabanović javno tražila četiri dana prije egzekucije Ranka Eskobara

Osumnjičena Azra Šabanović je u utorak uhapšena po međunarodnoj potjernici u Sarajevu

Azra Šabanović. Facebook

S. S. / Kurir.rs

16.3.2023

Osumnjičena studentica Azra Šabanović iz Brčkog, koja je u utorak uhapšena po međunarodnoj potjernici u Sarajevu zbog sumnje da je učestvovala u brutalnoj likvidaciji Ranka Radoševića (54), zvanog Ranko Eskobar, samo četiri dana prije zločina javno tražila stan u Beogradu, piše Kurir.

Ranko Eskobar brutalno je ubijen na jednoj benzinskoj pumpi kada je kao stalni gost došao u lokal i sjeo da sačeka navodne kupce automobila. Međutim, lažni kupci, tačnije osumnjičeni Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (26) iz Kraljeva maskirani, s kapuljačama na glavi i hiruškom maskom preko lica, upali su u objekat, izvadili pištolje i ispalili kišu metaka u Radoševića.

Brzom i efikasnom akcijom MUP-a Srbije svi osumnjičeni za ovu likvidaciju su ubrzo lišeni slobode, a među uhapšenima je i maloljetnica (17) koja je imala svoju ulogu u ovoj likvidaciji, kao i studentkinja koja je uhapšena.

Sudeći prema društvenim mrežama, osumnjičena Azra Šabanović je 5. marta na jednoj Facebook stranici tražila stan uz određene uslove i cijenu koja bi joj, navodno, najviše odgovarala.

Facebook status Azre Šabanović. Screenshot

- Dobar dan svima, da li iko izdaje stan sa odvojenom spavaćom? Poželjna cijena bi bila do 400 evra - napisala je Azra Šabanović.

- Radošević je, kako je dosadašnja istraga pokazala, bio na pumpi bez obezbjeđenja, a da je kupce za skupocjeni automobil čekao upravo na pumpi. Ranko Eskobar je, inače, bio u biznisu s automobilima koje je preprodavao, a od određenih je pravio i automobile sa zatamnjenim staklima, ali i blinde - podsjeća izvor upoznat sa slučajem.

Ranko Radošević, koji je prošlog četvrtka ubijen naočigled brojih očevidaca, navodno je označen kao vođa nikšićkog klana, ali i kao blizak saradnik pokojnog šefa škaljaraskog klana Jovana Vukotića koji je, također, brutalno likvidiran 8. septembra prošle godine u Istanbulu pred trudnom suprugom Mašom M. i djetetom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.