DOBILA POSAO MENADŽERA

Uhapšena u akciji SIPA-e: S kim je Naida Mehanović bila u Dubaiju i zašto je tamo išla?

Otputovala u Dubai, jer je, navodno, dobila posao menadžera u jednom restoranu s bosanskom kuhinjom

Naida bila u Dubaiju s prijateljicom - Avaz
Naida Mehanović - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9
H. J. I.

1.6.2023

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, jučer su realizovali operativnu akciju „Tin“, u kojoj su uhapšene Ajša Ramić i Naida Mehanović. 

Trgovina ljudima

U ovoj akciji izvršeni su pretresi stambenih i poslovnih objekata kao i pokretnih stvari, na četiri lokacije u Sarajevu i Visokom, gdje su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno krivično djelo trgovina ljudima propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine. 

Kako portal "Avaza" saznaje, Naida je prije nekoliko sedmica s jednom prijateljicom (identitet poznat redakciji "Avaza") otputovala u Dubai, jer je, navodno, dobila posao menadžera u jednom restoranu s bosanskom kuhinjom.

"Globalni lanac"

Njen Instagram je pun videosnimaka i fotografija iz Dubaija.  Indikativno je da je EUROPOL u svom današnjem saopćenju naveo da je širom Evrope provedena akcija "Globalni lanac".

- Između 8. i 15. maja 2023. godine u 44 zemlje (25 država članica EU i 19 zemalja koje nisu članice EU) održana je globalna akcija usmjerena na trgovinu ljudima radi seksualne eksploatacije, prisilnog prosjačenja i prisilnog kriminala. Operaciju Globalni lanac, koja je uključivala EMPACT Dani zajedničke akcije protiv trgovine ljudima, vodila je Austrija, zajedno s Rumunijom, a koordinirali su Europol, Frontex i INTERPOL - saopćeno je iz EUROPOL-a. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.