"AVAZ" SAZNAJE

Određen pritvor članovima grupe Bojana Cvijetića, bivšeg savjetnika Dragana Mektića, uvezli 23 kilograma kokaina

Riječ je o uhapšenima u nastavku akcije „Transporter“

Mektićev savjetnik sve organizirao. Avaz

Miralem  Aščić

1.6.2023

U Sudu BiH prije dva dana je održano ročište uhapšenim pripadnicima grupe Bojana Cvijetića, bivšeg savjetnika ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, kojeg Tužilaštvo sumnjiči za uvoz kokaina!

Kako portal „Avaza“ saznaje, određen je pritvor članovima grupe Bojana Cvijetića, bivšeg savjetnika Dragana Mektića.

Oni su uvezli 23 kilograma kokaina.

Nastavak akcije

Podsjećamo, kako je „Avaz“ ranije pisao, riječ je o uhapšenima u nastavku akcije „Transporter“, prema nalogu Tužilaštva BiH, Slavku Brboroviću i Željku Maksimoviću.

Oni su, prema informacijama „Avaza“, bili klasični kuriri koji su prevozili drogu za prvoosumnjičenog Cvijetića, iz država EU na područje BiH.

Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama, dok je Brborović osumnjičen i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

„Avaz“ saznaje da su i Brborović i Maksimović imali Sky aplikaciju i jasne upute šta i kako treba da rade.


- Osumnjičeni su sa specijalno prepravljenim vozilom vršili međunarodno krijumčarenje i neovlašten promet većih količina opojne droge “kokain”, a najmanje 23 kilograma na područje BiH, a koju opojnu drogu su nabavljali s područja Kraljevine Holandije, Belgije, krijumčarili preko Češke i Njemačke i vršili dalju preprodaju na teritoriji BiH, te na taj način sticali veću novčanu ili neku drugu korist za sebe - navode iz Tužilaštva.

Droga nabavljena u Nizozemskoj

Saznajemo da ih Tužilaštvo BiH tereti da su drogu uvozili u periodu od decembra 2019. godine do kraja 2020.godine.

Drogu su nabavili u Nizozemskoj, a vrijednost 23 kilograma kokaina, procjenjuje se, prema navodima Tužilaštva BiH, na 700.000 eura (1,4 miliona KM).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.