ZA DVIJE GODINE

Video / KPZ Sarajevo: Od ledine na Igmanu do najveće pritvorske jedinice

Pohvaljen rad menadžmenta i direktora Faruka Zubčevića

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

14.9.2023

Federacija BiH zahvaljujući menadžmentu KPZ Sarajevo i direktoru Faruku Zubčeviću za period od 31 mjesec je napravila objekte i riješila 300 mjesta za pritvor. Riječ je o modernom objektu i jednoj od najvećih pritvorskih jedinica. 

Brojne delegacije

Ovo je primjer opredijeljenosti KPZ-a Sarajevo za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala. Pohvale su došle iz zemalja EU, SAD kada je delegacija ministarstva pravde obišla gradilište.

Prostorije KPZ-a u ulici Branilaca Sarajeva broj 8, površine 3.000 metara kvadratnih, ustupljene su Sudskoj policiji i Kantonalnom i Općinskom sudu Sarajevo, što predstavlja potpuno rješenje i mogućnost upošljavanja dodatnih sudija i osoblja, te sve aktivnosti nepobitno idu u pravcu realizacije važeće Strategije borbe protov korupcije i Akcionog plana ove djelatnosti koja je jedna od esencijalnih obaveza koje je preuzela BiH u kontekstu obaveza proisteklih iz kandidatskog statusa u EU.

Zbog svega navedenog KPZ Sarajevo je pohvaljen od strane sudova na teritoiriji BiH, resornog ministarstva kao i Delegacije EU, dok je također posebna delegacija izvršenja kaznenih sankcija Republike Slovenije nakon najave obišla predmetni kompleks u izgradnji, te čestitala menadžmentu KPZ Sarajevo.

Pomoć Općine Ilidža

Ovim aktivnostima KPZ Sarajevo je postao kredibilan faktor, te ozbiljna poslovna cjelina koju tretira Delagacija EU, jer se za period od dvije godine i sedam mjeseci izgradilo dvije trećine predmetnog objekta, bez zakašnjenja i bilo kakvih sistemskih i općih problema po bilo kojem osnovu uz svesrdnu pomoć nadležnih iz Općine Ilidža, a čime će se poreski sistem ove Općine dodatno unaprijediti kao i kompletan mikrolokalitet oko novog kompleksa dodatnim sadrža

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.